Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Líbia is részt vesz a világbajnokságon

A politikai és katonai válsággal sújtott Líbia is indít versenyzőt az uszonyos búvárúszó világbajnokságon – ezzel harmincra nőtt a résztvevő országok száma.

A Magyar Búvár Szakszövetség úgy döntött, hogy a három afrikai sportoló minden itteni költségét állja – jelentette be dr. Nyíri Iván, a hazai szövetség elnöke, aki a Világszövetség alelnöke is egyben.

„Az még nem tiszta számunkra, hogy a líbiaiak milyen zászló alatt vonulnak fel a hódmezővásárhelyi világbajnokságon. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elfogadott zöld zászló helyett az úszók trikolort hoznak, így további egyeztetések szükségesek ahhoz, hogy ezt a problémát kezeljük, de nagyon örülünk, hogy vendégül láthatjuk az afrikaiakat” – mondta a sportvezető.

A hódmezővásárhelyi uszonyos és búvárúszó világbajnokságon Líbiával együtt harminc ország versenyzői vesznek részt, Magyarországot egy 24 fős magyar válogatott képviseli.
A vb július 28-tól augusztus 7-ig tart.

0 Tovább

Búvárúszó-vb - Kanyó Dénes az edzések minden percét élvezi

Négy számban indul a hódmezővásárhelyi uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon Kanyó Dénes. A kétszeres Világjátékok-résztvevő, felszíni úszásban (200 m, 400 m) és búvárúszásban (400 m, 800 m) is megmérettetik a július 28-án kezdődő világversenyen.

 - Jó pár világverseny van mögöttem, de az idei vb-n való indulással nagy álmom válik valóra. Hazai medencében, olyan környezetben versenyezhetünk, ahol nagyon szeretik ezt a sportágat. Fantasztikus lesz - mondta a 35 éves sportember, akinek több tanítványa is indul a vb-n.
- A néhai edzőm, Gyémánt Imre bácsi is büszke lehetne a fiataljainkra. Minden erőmmel azon vagyok, hogy a saját edzéseimen kívül a tanítványaim a legjobb képzést kapják. Egyesületünk, a szegedi Muréna Úszó és Búvárklub 1972 óta minden világbajnokságon indíthatott versenyzőt. Idén velem együtt öten leszünk - mondta büszkén Kanyó.
- A felkészülés hajrájában vagyunk, úgy érzem, hogy a lehető legjobb formámat tudom mutatni a vb-n. Az edzések minden percét élvezem, és stopper is egyre jobb időt mutat. Bízom benne, hogy a válogatott, és a szervezők is jelesre vizsgáznak a 16. uszonyos- és búvárúszó világbajnokságon - tette hozzá a világbajnok.

A szegedi Muréna UBK kiválósága a 2009-es szentpétervári világbajnokságon 200 méteres felszíni úszásban lett aranyérmes, mindkét alkalommal, amikor kijutott a Világjátékokra, éremmel tért haza. 1997-ben a finnországi Lahtiban a 4X200-as váltó tagjaként ezüstöt, 2009-ben Kaohsiungban pedig 400 méteres felszíni úszásban bronzérmet nyert, az idei vb lesz a nyolcadik világbajnokság, amelyen elindul.
A hódmezővásárhelyi vb-n, 29 ország több mint 300 sportolója vesz részt, a magyar válogatottban pedig 24 versenyző kapott helyet.

0 Tovább

Egyelőre nincs kvóta a taekwondósoknál

Az első olimpiai kvalifikációs versenyen egyik magyarnak sem sikerült kvótát szereznie.

Az azerbajdzsáni Bakuban négy magyar indult az összevont súlycsoportos WTF-taekwondo vb-n. Tóth Balázs (+80 kg), Sikesdi Krisztina (49 kg) és Kotsis Edina (57 kg) egy-egy győztes meccs után vereséget szenvedett a súlycsoportjában, míg Juhász Attila (68 kg) az első körben kikapott.


Ebben a sportágban két olimpiai kvalifikációs versenyt rendeznek, így még a január végi európai kvalifikáción van esély a londoni kvótaszerzésre. Az európai kvalifikációs versenynek Kazany ad otthont.


0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum