Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

MTK-s dominancia a válogatottban

Kialakult az Európa-bajnokságra utazó magyar csapat a WKF karatésoknál. A válogatott jelenleg Tatán edzőtáborozik, és kedden utazik el Svájcba, ahol május 6-án kezdődik a kontinensviadal.

S. Kovács Ádám

A Világjátékok-győztes S. Kovács Ádám szerint ennek az edzőtáborozásnak a lényege, hogy tökéletesítsék a technikai és taktikai repertoárjukat. „A Szlovák Nagydíjon elért győzelmem után egy picit nehezen vettem fel a fordulatszámot, de most már alakul a formám, és bízom benne, hogy érmet szerzek a zürichi Eb-n” – mondta S. Kovács.

Az Andris Vasiljevs által irányított válogatottban jelenleg az MTK-s versenyzők dominálnak, hiszen a nyolc egyéni indulóból öten erősítik a kék-fehéreket. Az idei Európa-bajnokság küzdelmei május 6. és 8. között zajlanak a legnagyobb svájci városban.

 

 

A magyar válogatott

Kata  (formagyakorlat):

Horváth Éva (MTK)

Kumite (küzdelem):
nők

Bánházi Zsófia (Budaörs SC) 50 kg
Lassingleitner Fruzsina (Senshi) 61 kg
Metzger Sandra (MTK) 68kg
férfiak
Horváth Ottó (MTK) 60kg
S.Kovács Ádám (MTK) 67kg
Hargitay Róbert (MTK) 75kg
Grozdanov Philip (Pest-Budai SKC) 84 kg

A férfi csapat:
S. Kovács Ádám, Hargitay Róbert, Horváth Ottó, Tadissi Martial, Peller Ádám, Grozdanov Philip, Koburger Soma

0 Tovább

Magyar kick-boxosok a Szörny előtt

Profi kick-box csapatmérkőzés előzi meg Kunkli Tivadar és a 170 kilós óriás, Bob Sapp K1-es meccsét vasárnap a Papp László Sportarénában. A Magyarország-Horvátország összecsapás a magyar kezdeményezésre elindult Grand Prix-sorozat egyik állomása.


Bob Sapp

- Az ökölvívó csapatbajnokságok mintájára indítottuk útjára az új kick-box versenyszériát – mondta az ötletgazda, Dr. Leyrer Richárd, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke. – Európában, Ázsiában és Dél-Amerikában is játszanak mérkőzéseket, az év végén Moszkvában lesz a döntő, melynek tétje 100 ezer dollár. A vasárnapi mérkőzésről 57 ország televíziós társasága ad közvetítést, abban bízunk, hogy a Grand Prix-sorozat növeli az olimpia programjára tartó sportágunk népszerűségét.

A szövetség első embere elárulta: jövőre két éves széria indul, melynek végén 2013-ban a Küzdősportok Világjátékán lesz majd a döntő. A hétvégi összecsapáson a Birics Tamás, Görbics Gábor, Szűcs Barna, Rácz Dénes, Nagy Tibor összeállítású csapatnak szurkolhat a közönség, a gála programja vasárnap 17 órakor kezdődik.

 

(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum