Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportos EU-s konferencia

Brüsszelben megtartották a „Creating a Level Playing Field” elnevezésű EU-s projekt nyitókonferenciáját, amely a társadalmi befogadás a sportban és a sporton keresztül kérdéskörét taglalja.

Az Európai Olimpiai Bizottságok Brüsszeli Sportirodájában lezajlott kétnapos eseményen Magyarországról Dóczi Tamás (Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar) és Szántó Éva (Nemzeti Sportszövetség) vett részt.

A projekt során az európai legjobb gyakorlatok feltérképezése és ezek megosztása a cél. Számos európai országban a bevándorló kissebségek kérdéskörét vizsgálják meg a szakemberek, a felzárkóztatás és a társadalmi befogadás egyik legjobb eszköze pedig a sport. Magyarországon elsősorban az EU-s elnökség egyik prioritásaként megjelölt romaintegrációra helyeződik a hangsúly.

A kiegyenlített játéktér koordinációját az Európai Nem-kormányzati Sportszervezetek Szövetsége (ENGSO) végzi, magyarországi partnere pedig a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara.

0 Tovább

Krajcsák a második körig jutott Svédországban

Egy győztes meccs után búcsúzott a további küzdelmektől Krajcsák Márk Svédországban.

Európa egyik legnagyobb PSA fallabda-versenyén a kétszeres Világjátékok-résztvevő magyar bajnok az első fordulóban a finn Henrik Mustonennel csapott össze, és 3-2-re győzött Linköpingben.

A világranglista 45. helyezett Krajcsák a második fordulóban a skót Alan Clyne ellen lépett pályára, és bár 2-0-ra, végül 3-2-es vereséget szenvedett.

- Ez volt az idei év első rangos egyéni viadala, melyen indultam. Sajnos az Alan Clyne elleni meccsen nagyon elfáradtam a végére, ez lehetett a vereség oka – mondta Krajcsák a SPORTbányászatnak.

(fotó: krajcsakmark.hu)

0 Tovább

Profik lettek a világbajnokok

A kétszeres amatőr világbajnok latinpáros bejelentette, hogy mostantól csak a profik között versenyzik. Ez gyakori jelenség a táncsportban. Ha valamelyik páros úgy érzi, hogy eleget letett az asztalra az amatőrök között, akkor veszi a tánccipőjét és ’átmegy profiba’ – ahogy versenytáncos berkekben hívják a váltást. Gyakorlatilag úgy kell elképzelni, mint a műkorcsolyázóknál. Ha lesarkítjuk, akkor mostanig költötték a pénzt, innentől pedig keresni szeretnének. Az orosz Alekszej Szilde és Anna Firsztova az elmúlt évtized üde színfoltjai voltak.


Bejárták a világot, kétszer nyertek világbajnokságot, egyszer győztek Európa-bajnokságon, egy alkalommal pedig megnyerték a nem olimpiai sportágak seregszemléjét, a Világjátékokat.

A tajvani Világjátékokon. 42-es számmal az oroszok

 

Tíztáncosként kezdték közös pályafutásukat, később felhagytak a standardtáncokkal és csak a latinra koncentráltak. A páros igazi egyéniség már a megjelenést illetően is. Anna egy igazi orosz szépség, Alekszej pedig nem éppen versenytáncos alkat, talán egy picit túl sok izom van rajta, de pont ettől jó a produkciójuk. A kirgiz beütésű – csak első ránézésre – nyers erőt árasztó férfi és a törékeny, gyönyörűség. Biztosak lehetünk benne, hogy a profik között is maradandót alkotnak.

Sosem állt távol tőlük a hülyeség

Rumba

0 Tovább

Heidum szerint az ezüst sem volt messze

A női rövidpályás gyorskorcsolya-váltó alapembere szerint nem kellett volna sok a második helyhez, de a csapat így is elégedett. A Huszár Erika, Heidum Bernadett, Darázs Rózsa, Keszler Andrea, Lajtos Szandra összetételű rövidpályás gyorskorcsolya-váltó bronzérmet nyert a Törökországban zajló téli Universiadén, ez a sportág első dobogós helyezése az egyetemisták és főiskolások közös világversenyén.


- Abban biztos voltam, hogy bejutunk a döntőbe, és éreztem azt is, hogy esélyünk van az éremre – nyilatkozta a verseny után a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának Heidum Bernadett. – Kis szerencsével még fényesebb lehetett volna a medál, de ennek a bronznak is nagyon örülünk. A legjobb idővel jutottunk a fináléba, de a dél-koreaiaknak a másik elődöntőben nem kellett mindent beleadniuk a továbbjutáshoz, várható volt, hogy ők rá tudnak tenni egy lapáttal. Mi a kínaiakat és a japánokat is megelőztük az elődöntőben, a végső csatában azonban a kínaiak elénk kerültek, ennek ellenére nem vagyunk csalódottak.

A csütörtökön kezdődött téli Universiade jövő vasárnapig tart a törökországi Erzurumban, ahol a 18 sportoló képviseli Magyarországot a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség szervezésében.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum