Az Ihász Veronika, Horváth Klaudia női páros után az U18-as korosztályban Czipó Vivien is Európa-bajnok lett az olaszországi EDU Soft Darts kontinensbajnokságon!

 

A fiatal magyar tehetségnek ez volt az első kontinensbajnoki címe softban. Czipó Vivien korábban a darts másik válfajában, a steel-ben már háromszor nyert Eb-t, kétszer párosban, egyszer csapatban, ezúttal pedig egyéniben győzött soft szakágban.

A dartsban két szakágat különböztetnek meg, a tábla és a nyilak anyagától függően. Steel dartsnak nevezik azt a játékot, amikor fémhegyű nyíllal dobnak, soft dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal.

Kovács Zoltán, a Magyar Darts Szövetség főtitkára elmondta, minden várakozást felülmúlt a magyarok szereplése Olaszországban. „Ihász Veronika és Horváth Klaudia Európa-bajnoki győzelme sporttörténelminek mondható, hiszen korábban női párosban nem volt címvédés, a magyar duónak pedig sikerült ez a bravúr, Czipó Vivien U18-as sikere pedig azt jelzi, hogy a sportágban eredményes utánpótlás-nevelés zajlik Magyarországon” – értékelt Kovács Zoltán.

A darts Magyarországon egyre eredményesebb és népszerűbb, erre jó példa a mostani Eb-címvédés és U18-as győzelem is, valamint az is, hogy 2018-ban Budapest rendezheti a steel Európa-bajnokságot.