Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ismét pályán a tekések

Folytatódnak a 2020/2021. évi Nemzeti Teke Csapatbajnokságok. A hazai szövetség elnökségének határozata alapján az elmaradt mérkőzéseket az előttünk álló hétvégétől kezdve rendezik meg.

Az elhalasztott találkozók pótlása után, február 20-tól folytatódnak a csapatbajnoki fordulók.

„A mérkőzések továbbra is zártkörűek, azaz nézők nélküliek lesznek. Igazodva a kormány járványügyi intézkedéseihez, a mérkőzések során a létesítményben tartózkodó személyek közül mindenkinek kötelező lesz a maszkhasználat. Ezalól kivételt csak az éppen gurító játékosok képeznek. Bízunk benne, hogy a szabályozások betartása mellett biztonságosabb körülmények között folytatódhatnak a bajnokságok” – nyilatkozta Bátor Gábor, a Magyar Tekeszövetség főtitkára.

0 Tovább

Hazai versennyel nyitottak a tekézők

Elstartolt az év a tekézőknél. A biztonsági előírások betartása mellett, zárt kapuk mögött rendezték meg a Zengő Alföld Szegedi TE a hagyományos év eleji viadalát.

A Zengő Alföld-kupa néven lebonyolított versenyen ezúttal nem indultak külföldiek. „Gyakorlatilag a magyar válogatott játékosok mind parkettre léptek Szegeden, egy jó kis erőfelmérő volt mindenkinek. Ezúttal nők és ifjúsági versenyzők is gurítottak.” – számolt be az eseményről Karsai Ferenc, a Zengő Alföld Szegedi TE elnöke.

A férfiaknál Kiss Tamás győzött, míg a nőknél Csongrádi Gyöngyi lett első. A tornán utánpótlás korú versenyzők is gurítottak. A lányoknál Bálintfy Cintia szerezte meg az elsőséget, míg a fiúk mezőnyében ezúttal Karsai Dániel volt a legjobb.

A tekézőknél a januári szegedi verseny nagy hagyományokkal rendelkezik. Az A-kategóriás viadal egyben világranglista versenynek számított az elmúlt közel 20 évben, ám ezúttal a pandémia miatt nem lehetett megrendezni.

0 Tovább

Teke – Megvannak az országos bajnokok!

A tekéseknél még a „járványügyi lezárások” előtt országos bajnokokat avattak egyéniben. A sportágban az egyéni ob-t egy torna keretében bonyolítják le.

A nők Egerben gurítottak. Ott az egyénit Domján Tímea (Ipartechnika), a sprint ob-t Pásztor Enikő (Rákoshegyi VSE), az összetettet pedig Sass Edit (Ipartechnika Győr) nyerte.

A férfiak versenyére Répcelakon került sor. Mindhárom kategóriában Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE) győzött.

Bátor Gábor főtitkár szerint örömteli dolog, hogy a járványügyi szabályokat betartva, eredményes országos bajnokságokat tudtak rendezni.

„Zárt kapuk mögött, nézők nélkül zajlottak a versenyek, de lényeg, hogy idén is tudtunk országos bajnokokat avatni. Bízunk abban, hogy a lehető leghamarabb ismét felülhetnek a lelátókra a szurkolók.” – mondta a Magyar Tekeszövetség főtitkára.   

Eredmények

Női egyéni országos bajnokság, Eger

Napi egyéni

  1. Domján Tímea (Ipartechnika Győr)
  2. Simon Petra (Rákoshegyi VSE)
  3. Sass Edit (Ipartechnika Győr)

Sprint

  1. Pásztor Enikő (Rákoshegyi VSE)
  2. Lovász Krisztina (Tatabányai SC)
  3. Sass Edit (Ipartechnika Győr) és Fuit-Sinka Cintia (FTC)

Összetett

  1. Sass Edit (Ipartechnika Győr)
  2. Domján Tímea (Ipartechnika Győr)
  3. Simon Petra (Rákoshegyi VSE)

Férfi egyéni országos bajnokság, Répcelak

Napi egyéni

  1. Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE)
  2. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE)
  3. Pintér Károly (Répcelaki SE)

 

Sprint

  1. Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE)
  2. Horváth Zoltán (Répcelaki SE)
  3. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE) Rácz Róbert (Szegvári TSE)

Összetett

  1. Zapletán Zsombor (Zengő Alföld Szegedi TE)
  2. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE)
  3. Molnár Pál (Répcelaki SE)
0 Tovább

Teke - Újabb világversenyeket töröltek, itthon elindult a bajnokság

Az egyik legsikeresebb olimpián kívüli magyar sportágban törölték a világbajnokságot, valamint a nemzetközi kupákat, ugyanakkor elindult a hazai pontvadászat!

A Nemzetközi Szövetség (WNBA-NBC) döntése alapján először elmaradt az augusztus utolsó hétvégéjére tervezett Nemzetközi Konferencia, majd a lengyelországi világbajnokságot, valamint a csapatkupákat is törölték, így idén nem lesz Világkupa, Európa-Kupa, valamint NBC Kupa sem.

„Szövetségünk természetesen sajnálattal figyelte az eseményeket, azonban az gondoljuk, hogy az egészségünk megóvása a legfontosabb, amelynek érdekében megfelelő döntést hozott a nemzetközi szövetség.” – értékelt Bátor Gábor, a magyar szövetség főtitkára.

A sportvezető hozzátette: a hétvégén elindult a 2020/2021. évi Nemzeti Csapatbajnokság! A Szuperligában az NB I-ben illetve az NB II-ben megfelelő higiéniai és járványügyi szabályok betartása mellett már gurítanak a legjobbak itthon.

0 Tovább

Teke – Ezek a csapatok lesznek ott idén a nemzetközi kupákban

Megvan, hogy mely csapatok képviselik a magyar színeket a nemzetközi kupákban. A következő kiírásban a férfiaknál a Szegedi TE indul a Világkupán, az Európa Kupában pedig a Szentgotthárdért szoríthatunk. Az NBC-ben két magyar csapat is lesz, a Ferencvároson kívül a Répcelak guríthat.

A nőknél a győriek lesznek ott a Világkupán, az Európa Kupában a Rákoshegy lesz érdekelt, míg az NBC Kupában a Balatoni Vasas lép pályára.

A koronavírus miatt elmaradt az idei Bajnokok Ligája négyes döntője. A sorozatban kialakult a legjobb négy mezőnye, ott egy magyar csapat érdekelt a férfiaknál, miután a Szegedi TE idén is bejutott az elitkörbe. Ezt a Final Fourt jövő tavasszal rendezik meg.

0 Tovább

Tekesport – Jöhet az új szezon!

Elkészült a tekézőknél a 2020/2021. évi Nemzeti Csapatbajnokságok versenykiírása. A Magyar Bowling és Teke Szövetség Teke Szakági Szövetségének információi szerint a pontvadászat őszi fordulóit szeptember 5-től 2021 január 10-ig bonyolítják le, a tavaszi fordulók pedig jövő év január közepén indulnak. A koronavírus-járvány miatt a sportágban az előző szezonban nem avattak bajnokot, és nem is volt feljutó – erről a szövetség elnöksége döntött.

„A 2021/2022-es bajnoki szezontól visszaállítják az NB II-es bajnoki osztályban a kötelező utánpótláskorú játékos szerepeltetését, a 120 gurításos versenyszám megtartása mellett. Az utánpótláskorú játékos eredménye a 6 fős csapat eredményébe beleszámít” – áll a versenykiírásban, amelybe többek között bekerült az is, hogy csonka bajnokság esetén amennyiben a mérkőzések legalább 65%-át lejátszották, eredmény hirdethető, bajnokokkal, kiesőkkel és feljutókkal. Ebben az esetben a tabellapontok majd a csapatpontok és a szettpontok csökkenő sorrendje a mérvadó, ha itt is egyezőség áll fenn, akkor az idegenben ütött összes fa számít.

0 Tovább

A tekézőknél nem folytatódik a bajnokság!

A tekézőknél nincs bajnok, nincs kieső és feljutó! Az aktuális szezon a koronavírus járvány miatt véget ért – erről döntött a Magyar Tekesport Szövetség elnöksége.

„Hosszú és embert próbáló időszakon vagyunk túl, és ki tudja, mi áll még előttünk. Nem csak saját, hanem szeretteink, családjaink, ismerőseink egészségét óvtuk azzal, hogy több, mint 60 napja nem tekéztünk, nem jártunk a pályán. Ez alatt a 60 nap alatt számos áldozatot kellett meghozni, lemondani a szokásainkról, a hobbinkról és sokszor álmainkról. Bízunk benne, hogy senki nem veszítette el a hitét, lelkesedését, de legfőképpen egészségét” – áll a tekeszövetség kommünikéjében.

„Bár Magyarország a védekezés második szakaszába lépett, sem most, sem a közeljövőben nem oldható meg biztonsággal a versenyzés. Az utazás, az öltözők használata, a távolságtartás, a golyók fertőtlenítése, a személyes kontaktusok és megannyi részlet támasztja alá, hogy ne folytassuk a bajnokságokat!” – emelte ki Pintyőke Marcell, a Magyar Tekeszövetség elnöke.

„Nincs jogunk veszélyeztetni egymás egészségét, és arra kényszeríteni sportolókat, hogy veszélyben és félelemben játszanak. Most mindent azért kell megtennünk, mindent úgy kell szerveznünk, hogy a 2020/2021-es bajnokságok időben és biztonságban elkezdődhessenek. Együtt kell legyőznünk a vírust, hogy aztán együtt sportolhassunk. Együtt kell legyőzni értelmünkkel érzelmeinket, amiről tudjuk, hogy nem lesz egyszerű.” – tette hozzá az elnök.

0 Tovább

Ősszel lesz a teke-világbajnokság

Tekés hasonlattal élve sajnos tarolt a koronavírus az utóbbi hetekben. A tekézők is a #maradjotthon kampánynak eleget téve próbálják átmenteni a formájukat a folytatásra. A Magyar Teke Szövetség elnöke optimista.

„Ilyennel még soha nem találkozott a világ. Mint ahogy az egész társadalom, így mi is ’tanuljuk’ azt, hogy hogy tudjuk átvészelni ezt az időszakot” – nyilatkozta Pintyőke Marcell, a hazai szövetség elnöke.

„Ami biztosan kijelenthető: idén tavasszal nem lesz egyéni világbajnokság. A világversenynek a lengyel Tarnovo adott volna otthont májusban. Sajnos a Bajnokok Ligája négyes döntője is elmaradt. Friss értesülések szerint a 2020/2021-es idényben nem rendeznek Bajnokok Ligáját, viszont az elmaradt finálét 2021-ben bepótolják. A világbajnokság esetében – ha minden igaz – akkor az egyéni világbajnokságot ősszel rendezik meg. Bízom benne, hogy a helyzetből mindenki kihozza a maximumot, egyben minden magyar sportolónak szorítunk, hogy a lehető legjobban zárják a karantént és valamilyen módon be tudjuk fejezni majd az idei bajnokságot…” – tájékoztatta a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) sajtóirodáját Pintyőke Marcell.

0 Tovább

Teke BL – A Szeged kettős győzelemmel bejutott a négyes döntőbe

A Zengő Alföld Szegedi TE ismét ott lesz a világ legjobb négy csapata között. A tekézők Bajnokok Ligája negyeddöntőinek visszavágóin két magyar csapat volt érdekelt a férfiaknál. A Tisza-partiak a hazai siker után a szlovák Podbrezova vendégeként is győztek; a Szeged ezúttal 5-3-ra nyert, így kettős győzelemmel jutott be a Final Fourba.

A Zalaegerszeg győzelemmel búcsúzott. A magyar csapat hazai pályán a Zapresic együttesét fogadta és végül 6-2-re nyert, de mivel az első meccsen a horvátok győztek 7-1-re, így ők jutottak tovább.

Bátor Gábor szerint a magyar teke erejét jól mutatja, hogy két csapatunk is ott volt a Final Four kapujában, és végül a Szeged ott lesz a világ legjobbjai között. A magyar szövetség főtitkára úgy gondolja, hogy ez már egy kiváló eredménynek számít, hogy magyar csapat ismét guríthat a legjobbakkal.

„A Szeged fantasztikus sorozatot tudhat maga mögött. Az elmúlt években rendre ott volt a négyes döntőben. Bízom benne, hogy ezúttal is megállja a helyét a csapat. Gratulálunk a Zalaegerszegnek is a győzelemhez”- összegzett a Magyar Tekeszövetség főtitkára a negyeddöntők után.

A teke Bajnokok Ligája négyes döntőjének a szerbiai Apatin ad otthont.

0 Tovább

Teke Bajnokok Ligája – Közel került a négyes döntőhöz a Szeged

Előny a szegedieknél a teke Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A zalaiak hátrányból kezdik meg a visszavágót.

A tekesport legrangosabb európai kupasorozata a végéhez közeledik, a csapatok túl vannak a negyeddöntők első összecsapásain.

A magyarok csak férfi vonalon érdekeltek jelenleg a BL-ben, ahol a Zengő Alföld Szegedi TE 7-1-re legyőzte a szlovák Podbrezovát, ezzel nagy lépést tett a sorozat négyes döntőjébe jutásáért. Nem jött össze az első meccs a Zalaegerszegnek, miután a zalaiak 7-1-re kikaptak a címvédő horvát Zapresic otthonában.

A visszavágókat február 15-én rendezik meg. A teke Bajnokok Ligája négyes döntőjének a szerbiai Apatin ad otthont.

Tavaly egy csapat volt a Final Fourban. A Szeged a negyedik helyen fejezte be a Bajnokok Ligája 2019-es sorozatát, azt megelőzően pedig zsinórban hatszor volt ott a legjobbak között.

Fotó: Délmagyarország

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum