Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke – A Nemzetközi Tekeszövetség elnöke továbbra is irányítja a magyar szövetséget

Pintyőke Marcell maradt a Magyar Teke Szövetség elnöke. A sportág tisztújító közgyűlésén eldőlt, hogy a Nemzetközi Teke Szövetség elnökeként is tevékenykedő sportvezető 2025-ig irányíthatja a hazai szövetséget.

Pintyőke Marcell harmadik ciklusát kezdi meg. Az alelnök Batki Dávid Veronika maradt, az elnökségben pedig Hegyi Dávid, Horváth Viktor, Kiss Viktor, Szarvas Balázs és Wagner Mihály kapott helyet.

Pintyőke Marcell elmondta, három pontban határozták meg a célokat.

„Mindenekelőtt fontos az utánpótlás és az edzőképzés. A múlt hónapban Szlovéniában a magyar válogatottak több érmet is begyűjtöttek. Ez azt jelzi, hogy jó úton járunk, de sok feladat áll még előttünk. Nagy hangsúlyt kapnak a jövőben a stratégiai fejlesztések, valamint a digitalizáció” – mondta Pintyőke Marcell.

0 Tovább

11 érmet szereztek a fiatal magyar tekések

Magyar sikerek az U23-as teke-világbajnokságon. A szlovéniai Kranjban és Kamnikban megrendezett vb-n a csapatversenyeken szoros végeredmény alakult ki a női mezőnyben.

A magyarok 3342 fával végeztek a harmadik helyen. A fiúk 3450 ütött fával az 5. helyen zártak. Később a tandemben két párosunk is a dobogón végzett, Karsai Dániel-Ivanyik Richárd és Cserpnyák Martin-Németh Máté is a harmadik helyen fejezte be a vb-t. Tóth Katalin két bronzéremmel végzett a világversenyen. Előbb egyéniben, majd összetettben is harmadik lett, így a magyar küldöttség az U14-eseket, az U18-asokat és az U23-asokat egybevéve 11 érmet szerzett.

0 Tovább

Teke - Két világbajnoki cím tandemben

Fiatal tekéseink odatették magukat, ugyanis mind a fiúknál, mind a lányoknál világbajnoki címet ünnepelhetett a magyar küldöttség Szlovéniában.

Magyar világbajnoki címek a Szlovéniában zajló utánpótlás világversenyen. Az U18-asoknál kedden a tandem kategóriában avattak világbajnokokat. A fiúknál Cserpnyák Martin és Oswald Dániel világbajnoki címet szerzett, akárcsak a lányoknál a Hegedűs Tímea, Pásztor Enikő. Korábban a Kranj és Kamnik városában zajló világversenyen a fiúcsapat vb-ezüstöt nyert.

0 Tovább

U18-as teke-vb: Magyar ezüstérem

Magyar ezüstérem a Szlovéniában zajló U18-as világbajnokságon. A Magyar Tekeszövetség információi szerint a világversenyen a fiúcsapat végzett másodikként.

Kranj és Kamnik városa ad otthont az U14-es Világkupának, az U18-as és az U23-as világbajnokságnak. Ez a pandémia utáni időszak első nagy világversenye. A magyar csapatból Cserpnyák Martin fantasztikus teljesítménnyel zárt, ugyanis 627 fát gurított.

„Ez a teljesítmény maximálisan megsüvegelendő. A csapatezüstről pedig csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Bízunk abban, hogy ez a siker erőt és hitet ad az ezután versenyző magyar tekések számára is” – összegzett Bátor Gábor, a Magyar Tekeszövetség főtitkára. 

0 Tovább

Utánpótlás teke-világbajnokságok kezdődnek!

Szlovéniában gurítanak a legjobb fiatal tekések. Kranj és Kamnik városa ad otthont az U14-es Világkupának, az U18-as és az U23-as világbajnokságnak – tudatta a Magyar Tekeszövetség. A világversenyen a magyarok minden korosztályban képviseltetik magukat. Tavaly a koronavírus miatt elmaradt az utánpótláskorúak világbajnoksága (is), legutóbb 2019-ben, Csehországban rendezték meg.

„Érdekes megfigyelni, hogy a résztvevő országok esetében milyen hangsúlyos lett az utánpótlás. A sportágban hosszú idő után ez az első világverseny, így természetesen a magyar válogatottak is izgatottan várják, hogy bizonyíthassanak.” – mondta Pintyőke Marcell, a nemzetközi szövetség elnöke, aki a hazai sportági szövetséget is irányítja.

A sportvezetőnek ez lesz az első világversenye, amelyen a nemzetközi szövetség elnökeként köszöntheti a résztvevő országokat.

0 Tovább

BL-ezüstérmes a Szeged!

Németországban gurítottak a legjobbak. A tekézőknél két év után rendeztek ismét nemzetközi tornát.

A Bambergben megrendezett Final Four elődöntőjében a Zengő Alföld Szegedi TE a horvát Zapresic együttesét legyőzve jutottak a döntőbe. A Tisza-partiak aztán a német Zerbst csapatától kikaptak 7-1-re.

A nőknél is német győzelemmel ért véget a BL-sorozat. A Bamberg hazai pályán  6-2-re győzött a horvát Rijeka ellen. A döntő legeredményesebbje a magyar világbajnok Méhész Anita volt, aki 615 fás teljesítménnyel zárt.

A bronzérmet a Marosvásárhely együttese szerezte meg, az erdélyi együttesben is volt egy magyar világbajnok, Sáfrány Anita személyében.

Pintyőke Marcell, a Nemzetközi Tekeszövetség (NBC) elnöke a helyszínen tekintette meg a mérkőzéseket. A sportvezető elmondta, a legfontosabb, hogy ilyen hosszú idő után ismét lehetett biztonságosan nemzetközi versenyt rendezni. „A magyarok ezúttal is kitettek magukért, a szegediek ezüstérme dicsérendő, és a női vonalon is bizonyítottak világbajnokaink” – összegzett a sportvezető, aki egyben a hazai szövetség elnökeként is dolgozik. 

0 Tovább

Teke BL – A magyar érem már biztos

Döntős a Szeged a Final Fourban

Fantasztikus magyar siker Németországban. A teke Bajnokok Ligájában a Zengő Alföld Szegedi TE bejutott a Final Four döntőjébe.

A Tisza-partiak így biztosan éremmel térnek haza a németországi négyes döntőről. A Szeged az elődöntőben a horvát Zapresic együttesét verte 8-0-ra. A döntőben a magyar csapat ellenfele a német Zerbst együttese lesz – tudtuk megy a Magyar Tekeszövetségtől.

A pandémia miatt tavaly nem rendezték meg a Final Fourt, lényegében a 2020-as négyes döntőt most bonyolítják le Bambergben. A legutóbbi négyes döntőben is a Szeged volt érdekelt, akkor a negyedik helyen végzett a Tisza-parti alakulat.

0 Tovább

Magyar elnöke van a Nemzetközi Tekeszövetségnek!

Fantasztikus magyar sportdiplomáciai sikerek Berlinben. A Nemzetközi Tekeszövetség (NBC) Pintyőke Marcellt választotta meg elnökévé. Megbízatása négy évre szól. A sportág történetében nem volt még magyar elnök a nemzetközi szövetség elnöki székében.

Pintyőke Marcell 12 éve a hazai szövetség elnökeként dolgozik, az NBC-nél az utóbbi években innovatív ötleteivel vetette magát észre. Korábban vezetett labdarúgó akadémiát, volt sport diplomata.

A sportvezető elmondta, olyan szövetség stratégiaalkotója szeretne lenni, amelyik működése a közös munkán és az együttműködésen alapszik. „Minden országgal együtt szeretnék dolgozni. Közös célokat szeretnék azonosítani és párosítani az érdekeket az értékekkel. Biztos nem lesz olyan döntés vagy folyamat, ami mindenkinek jó, de hiszek abban, hogy közös munkával születhetnek olyan döntések, amelyekben mindenki talál értéket. Számomra a mindegy nem válasz. A közös megoldás viszont annál inkább.” – összegzett a sszakember, aki a német Klaus Barth-ot váltotta az elnöki székben.

„Én menedzser vagyok, aki nem utasít, hanem összefog embereket, csapatot alkot, célokat határoz meg és elkötelezetten dolgozik. Meggyőződésem, hogy ideje foglalkozni azzal, hogy mi az, ami szórakoztató, mi az, ami eladható ebben a sportban. Hiszek abban, hogy nem cirkuszra van szükség, hanem egy határozott, innovatív, modern jövőképre.” – tette hozzá Pintyőke Marcell.

A berlini kongresszuson az is eldől, hogy Magyarország rendezheti a 2024-es klubvilágkupát – adta hírül a Magyar Tekeszövetség. 

0 Tovább

Teke – Bajnok a Szeged és a Ferencváros

Megvannak a bajnokok a tekézőknél. A nőknél az FTC, a férfiaknál pedig a Szeged szerezte meg az aranyérmet.

A Zengő Alföld Szegedi TE csapata beállította a BKV Előre rekordját. A Tisza-partiak ugyanis megszerezték a férfi teke bajnokság aranyérmét, miután a szuperliga rangadóját játék nélkül megnyerték. A Szegednek ez a 14. bajnoki serlege. Erre korábban a BKV Előre volt képes a 80-as 90-es években. A nőknél már múlt héten eldőlt a bajnokság: ott a Ferencvárosé lett az aranyérem.

0 Tovább

Világjátékok – Bemutatkozhat a teke a rangos multisport-versenyen

Bemutató sportág lett a teke a Világjátékokon – erről a Nemzetközi Bowling és Tekeszövetség értesítette a sportág hazai szövetségét.

Pintyőke Marcell, a Magyar Tekeszövetség elnöke úgy látja, hogy beérett az elmúlt években végzett diplomáciai munka. „Persze nem csupán diplomáciáról van szó, hiszen a sportág évről évre bizonyít a nagy nemzetközi világversenyeken. Egyre több törekvés volt arra is, hogy minél több országban tekézzenek. Azzal pedig, hogy az olimpián kívüli sportágak négyévente megrendezendő multisport-versenyén bemutatkozhatunk, újabb lökést ad majd a tekének. Magyar szempontból különösen örömteli hír ez, mivel az egyik legsikeresebb nem olimpiai sportág vagyunk. Egyéniben és csapatban is rendre dobogóra állnak a mieink a világbajnokságokon” – mondta Pintyőke Marcell.

Azt még nem lehet tudni, hogy a 2022-es Világjátékokon egyéniben, vagy csapatban rendeznek-e versenyt. Információink szerint a nemzetközi szövetség a soron következő kongresszusán tájékoztat erről. A Világjátékokat mindig a nyári olimpia utáni évben rendezik meg. Eredetileg idén lett volna, de az tokiói olimpia elhalasztása miatt 2022-ben rendezik meg az egyesült államokbeli Birminghamben. 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum