Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Teke BL – Horvát és szlovák győzelem a hazai rendezésű négyes döntőben

A nőknél a Rijeka, a férfiaknál pedig a Podbrezova nyerte idén a teke Bajnokok Ligáját!

2022-ben Magyarország ad otthont a négyes döntőnek. A nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítottak. A Magyar Tekeszövetség információi szerint Győrben a világbajnok Méhész Anitával felálló horvát Rijeka szoros küzdelemben legyőzte a német Bamberget. 4-4 lett a végeredmény, a szettpontokkal (13-11) pedig a horvátok nyertek. Pápán ugyancsak kiélezett finálét hozott a szlovák Podbrezova és a német Zerbst összecsapása. Végül a szlovákok 4.5-3.5-re győztek.

A bronzérmet a hölgyeknél az osztrák Neunkirchen szerezte meg, miután a kisdöntőben 5-3-ra nyert a romániai Marosvásárhely ellen. A férfiaknál az olasz Neumarkt együttese állhatott fel a dobogó harmadik fokára, azt követően, hogy 6-2-re győzött a német Raindorf ellen.

0 Tovább

Teke BL – Kialakultak a finálék párosításai a hazai rendezésű Final Fourban

A nőknél és a férfiaknál is lesz német csapat a döntőben a teke Bajnokok Ligájában.

Idén Magyarország ad otthont a négyes döntőnek. A nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítanak. A Magyar Tekeszövetség információi szerint Győrben a német Bamberg 5-3-ra győzött az elődöntőben az osztrák Neunkirchen ellen, míg a Méhész Anitával felálló horvát Rijeka 7-1-re verte a romániai Marosvásárhely csapatát.

Pápán a német Zerbst 4.5-3.5-re nyert az olasz Neumarkt ellen, a szlovák Podbrezova pedig 5-3-ra verte a német Raindorfot.

Pintyőke Marcell, a hazai és a nemzetközi szövetség elmondta, színvonalas négyes döntőnek adhat otthont Magyarország. „Rendkívül megtisztelő, hogy 13 év után ismét rangos nemzetközi tornát rendezünk. Ráadásul két város a házigazda. Mindkét helyszínen teltház volt már az első napon, és az online közvetítések iránt is nagy az érdeklődés” – tette hozzá a sportvezető.

A döntők párosításai:

Nők

Bamberg-Rijeka

Férfiak

Zerbst-Podbrezova

Az elődöntők vesztesei a bronzcsatákat vívják majd a vasárnapi finálék előtt.

0 Tovább

Teke BL Final Four – A sportos pápaiak a legjobb férfi csapatokat látják vendégül

Pápán is nagyon várják már a teke BL Final Fourt. Dr. Áldozó Tamás polgármester szerint ez a város sportéletének legjelentősebb idei eseménye.

„Ez egyben visszaigazolása annak a létesítményfejlesztési programnak is, aminek eredményeként megépült a Pápai Sportcentrum, benne a tekepályával” – mondja a városvezető, aki ismeri és szereti a sportágat. „Az új pápai létesítmény átadása előtt csak alkalomszerűen tekéztem, viszont május óta hetente két alkalommal béreljük 1-1 órára a négy pályát: egyik alkalommal a feleségemmel és a gyerekeinkkel játszunk, másikon pedig a barátaimmal tesszük ugyanezt. A kezdeti nehézségek után 120 dobásból 466 fánál járok, de lesz ez jobb is” – tette hozzá a polgármester.

Az önkormányzat évtizedes távlatban elkötelezett abban, hogy folyamatosan egyre több lehetőséget biztosítson a sportolni vágyó pápaiaknak. A versenysport mellett kiemelt figyelmet fordítanak a szabadidős sportra, elsősorban labdarúgásban, atlétikában és tekében sikerül sokakat megmozgatni, de sokan hódolnak a különböző küzdősportoknak is.

„Igyekszem jó példával elöl járni: a rendszeres tekézés mellett leginkább futok és kerékpározom. Tavaly számos félmaraton mellett teljesítettem a Spar Maratont és részt vettem a Balaton-átúszáson is.” – mondta dr. Áldozó Tamás.

Pápán a férfi mezőny gurít a négyes döntő során. Ott két német csapatot láthatunk, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is.

Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást. A nők Győrben lépnek pályára.

0 Tovább

Teke BL – Kezdődik a Final Four!

A magyar városok felkészültek a teke BL négyes döntőre. A legrangosabb európai kupasorozat idei végjátékát két városban bonyolítják le. A Rába-partján a nők gurítanak, míg a férfi csapatok Pápán lépnek pályára.

Radnóti Ákos alpolgármester a négyes döntő győri sajtótájékoztatóján elmondta „Győr önkormányzata kiemelkedően fontosnak tartja a sportélet támogatását, és büszke sportolóira, sikeres csapataira. „A teke sportág jelentős hagyományokkal rendelkezik Győrben, meghatározó alakjai közé tartozik pl. Mráz László, kétszeres világbajnok, aki 97-szer ölthette magára a címeres mezt, valamint Kristyán Zsuzsa ötszörös világbajnok. Tavaly, Győr királyi várossá válásának 750. évében Kristyán Zsuzsának, a magyar tekesport koronázatlan királynőjének nevét vette fel a Bajnokok Ligája döntőjének helyet adó tekecsarnok. Nagy örömünkre szolgál, hogy városunkban és ebben a létesítményben láthatjuk vendégül a sportág legkiválóbb nemzetközi képviselőit.” – nyilatkozta Radnóti Ákos.

Az esemény győri sajtótájékoztatóján elhangzott, Magyarország számára sporttörténelmi jelentőségű a négyes döntő. „A final four lebonyolítása felelősség és küldetés is egyben. Azt várom ettől az eseménytől, hogy közelebb kerül a tekesport az emberekhez, és Európa is felfigyel a magyar pályákra és lehetőségekre. Sajnos magyarországi csapat nincs a döntőkben, de számos magyar játékosért és egy magyar csapatért szurkolhatunk két napig. Nem jöhetne létre ez a kupadöntő Győr, Pápa és a nemzetközi tekeélet együttműködése nélkül.”- mondta Pintyőke Marcell, a Magyar Tekeszövetség elnöke, aki egyben a nemzetközi szövetséget is irányítja.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.
A férfiaknál két német csapatot láthatunk Magyarországon, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is.

Több magyar résztvevője is lesz a négyes döntőnek. Ott lesz a férfiaknál Kiss Tamás (KK Neumarkt), aki egészen elképesztő 720 fás eredménnyel szerzett pontot csapatának a negyeddöntőben. Ugyancsak a Neumarkt együttesét erősíti a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka csapatának tagja Méhész Anita és Sáfrány Anita, és természetesen a Marosvásárhelyben több romániai magyar tekés is van.
Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.

0 Tovább

Dr. Dézsi Csaba András:  Örülünk, hogy vendégül láthatjuk a világ legjobb tekecsapatait!

A teke egy olyan sportág, amelyet az idősek és a fiatalok is egyaránt gyakorolhatnak, ezért nem csoda, hogy reneszánszát éli, fogalmazott Dr. Dézsi Csaba András.

Győr polgármesterét a 2022-es teke BL Final Four sajtócsapata abból az apropóból kérdezte, hogy a „folyók városa” ad otthont a rangos verseny női küzdelmeinek.

A város kiemelkedően támogatja a sportéletet és büszke a sportolóira. A teke sportág meghatározó alakjai közé tartozik pl. Mráz László, kétszeres világbajnok, aki 97-szer ölthette magára a címeres mezt.  Az elmúlt évben, Győr királyi várossá válásának 750. évében, adta át az önkormányzat az ötszörös világbajnok Kristyán Zsuzsáról, a magyar tekesport koronázatlan királynőjéről elnevezett tekepályát. Itt guríthatnak majd a legjobbak is a Bajnokok Ligája négyes döntőben. Kristyán Zsuzsa egyébként ötszörös világbajnok, háromszoros magyar bajnok és világkupa-győztes is volt. Köszönjük a Magyar Teke Szövetségnek a verseny szervezését, lebonyolítását, és azt, hogy Győr lehet az egyik házigazda” – mondta a polgármester, aki hozzátette: hobbiszinten ő is szívesen tekézik, a szabadidejében szokott gurítani a baráti társaságával együtt.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe jutást.

A férfiaknál két német csapatot láthatunk Magyarországon, miután a Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé, de ott lesz a szlovák Podbrezova és az olasz Neumarkt is. A férfi mezőny Pápán lép pályára.

Az idei Bajnokok Ligája négyes döntőjének első versenynapja április 2-án lesz. Ekkor az elődöntőket bonyolítják le mindkét városban, a helyosztókra, azaz a bronzmeccsekre és a finálékra április 3-án kerül sor.

0 Tovább

Teke BL – Megvannak a résztvevők, több magyar kiválóság gurít a nemzetközi csapatokban

Kialakult a BL Final Four mezőnye a tekézőknél. A sportág történetében először adhat otthont Magyarország a rangos sporteseménynek.

A férfiaknál két német csapat guríthat, miután a német Zerbst és a Raindorf is bejutott a legjobb négy közé. Láthatjuk továbbá a szlovák Podbrezovát és az olasz Neumarkt együttesét is.

A nőknél a német Bamberg, a horvát Rijeka, az osztrák Neunkirchen és a romániai Marosvásárhely harcolta ki négyes döntőbe  jutást.

Pintyőke Marcell, a nemzetközi és a hazai szövetség elnöke elmondta, Magyarország számára történelmi jelentőségű a Bajnokok Ligája négyes döntője. „Európa legjobb csapatai és játékosai mérkőznek meg egymással. A sportág történetében először mi lehetünk a házigazdák. Ez nemcsak öröm, hanem felelősség és küldetés is. Azt várom ettől az eseménytől, hogy közelebb kerül a tekesport az emberekhez, és Európa is felfigyel a magyar pályákra és lehetőségekre” – összegzett a sportvezető.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a nők Győrben, a férfiak pedig Pápán gurítanak április 2-án és 3-án. Az első nap az elődöntőket, a másodikon pedig a helyosztókat, azaz a bronzmeccseket és a döntőket rendezik meg.

Több magyar résztvevője is lesz a négyes döntőnek. Ott lesz a férfiaknál Kiss Tamás (KK Neumarkt), aki egészen elképesztő 720 fás eredménnyel szerzett pontot csapatának a negyeddöntőben. Ugyancsak a Neumarkt együttesét erősíti a szerb válogatott Zavarkó Vilmos is. A női mezőnyben a KK Mlaka Rijeka csapatának tagja Méhész Anita és Sáfrány Anita, és természetesen a Marosvásárhelyben több romániai magyar tekés is van. 

0 Tovább

Teke BL – Hátrányban a Szeged

Hátrányból várhatja a szombati BL-nyolcaddöntőt a Zengő Alföld Szegedi TE. A Tisza-partiak férfi tekecsapata 6-2-es vereséget szenvedett a német Raindorf otthonában.

A Németországban érvényben lévő Covid-protokoll miatt a magyar csapat nem tudott teljes létszámmal kiutazni Németországba, így nem a legerősebb összeállításban lépett pályára.

Karsai Ferenc, a szegedi klub elnöke elmondta, a szombati visszavágón – mindezek ellenére – van esély úgy nyerni, hogy az továbbjutást érjen.

„Erős csapatról van szó, hiszen a szezonban veretlenek a Bundesligában, de hazai pályán bízom benne, hogy tudunk fordítani, és folytathatjuk szereplésünket a Bajnokok Ligájában. Az odavágót csak így lehetett megoldani, de ez már a múlté…”- összegzett a sportvezető.

A Bl-nyolcaddöntő visszavágóját szombaton rendezik meg Szegeden.

0 Tovább

Teke-vb: Ötödik helyek Lengyelországban

Vb-pontszerző helyek! A nők után a férfi tekeválogatott is ötödik lett a lengyelországi világbajnokságon – adta hírül a Magyar Tekeszövetség. Jövőre egyéni vb-t rendeznek, a következő csapat-világbajnokságnak pedig Magyarország ad otthont 2023-ban.

A lengyelországi világbajnokság negyeddöntőjében a nők a szerbektől kaptak ki 6-2-re, míg a férfiak ugyancsak 6-2-re maradtak alul Ausztriával szemben, ezzel eldőlt, hogy ezen a vb-n egyik válogatott sem jut be a legjobb négy közé.

A negyeddöntőben a nőknél Peténé Bruszt Krisztina – újoncként – egyéni csúcsot gurítva 636 fával zárt.  

A Magyar Tekeszövetség elnöke szerint közel volt a legjobb négy a válogatottak számára. „Most mindkét nemzeti csapatunk ötödikként végzett. Több újoncot is avattunk, a cél az, hogy a 2023-as hazai vb-re újult erővel indulva, erősebbek legyünk. Természetesen addig még nagyon sokat kell dolgozni, jövőre egyéni világbajnokság lesz” – mondta Pintyőke Marcell, aki egyben a Nemzetközi Tekeszövetség elnöke is.

Az idei csapat-világbajnokságnak Tarnowo Podgórne ad otthont. 

0 Tovább

Teke-vb: Jó kezdés!

Mindkét válogatottunk jól kezdte a tekecsapat-világbajnokságot. A Lengyelországban zajló világversenyen a nők és a férfiak is felülmúlták a hazaiakat.

A Magyar Tekeszövetség információi szerint a női válogatott 7-1-re, a férfi nemzeti csapat pedig 5-3-ra győzött Lengyelország ellen.

Pintyőke Marcell korábban úgy nyilatkozott, mindkét válogatottnak esélye van a négy közé jutni, aztán onnan bármi megtörténhet.

A nemzeti csapatok némileg megfiatalodtak: újoncokat is avatnak a lengyelországi világbajnokságon, de természetesen gurít Kiss Norbert, Kiss Tamás és Kakuk Levente, a nőknél pedig ott van Méhész Anita vagy Sass Edina.

Az idei csapat-világbajnokságnak Tarnowo Podgórne ad otthont. 

0 Tovább

Kezdődik a teke-vb!

Ismét pályán a magyar tekések! Tarnowo Podgórne ad otthont az idei csapat-világbajnokságnak. A hazai szövetség elnöke – aki a nemzetközi szövetséget is irányítja – abban bízik, hogy mind a nők, mind a férfiak bejutnak a legjobb négy közé a lengyelországi vb-n.

Csányi Béla óta tudjuk, hogy a teke az bizony egy elég magyar specifikus sportág. A világversenyeken rendre jól teljesítenek a mieink, és erre minden esély megvan ezúttal is. Apropó Csányi Béla! A „tekesport Puskása” jelenleg szövetségi kapitányként irányítja a válogatottakat, munkáját a nőknél Sáfrány Anita, a férfiaknál pedig Juhász Tibor segíti szövetségi edzőként.

Mind a női, mind a férfi válogatott a lengyelek ellen kezdi a világbajnokságot. Pintyőke Marcell, a hazai és a nemzetközi szövetség elnöke úgy látja, sokat fejlődött az utóbbi időben a sportág. „Minden válogatott egyre magasabb színvonalon játssza ezt a játékot. Bízom benne, hogy a magyarok ezúttal is remekelnek majd. A lényeg, hogy mindkét nemzeti csapatunk ott legyen a legjobb négy között, és erre minden esély megvan.” – mondta a sportvezető, aki hozzátette: az elmúlt időszakban megfiatalodott a válogatott.

„Fiatalok is lehetőséget kapnak a lengyelországi világbajnokságon, de természetesen ott vannak a világklasszisaink is. Gurítani fog Kiss Norbert, Kiss Tamás, Kakuk Levente, a nőknél pedig ott lesz Méhész Anita vagy Sass Edina” – mondta Pintyőke Marcell.

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum