Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Jó rajt a nehézsúlyban – Tóth aranyérmet szerzett Svédországban

Tóth Balázs aranyéremmel debütált a nehézsúlyúak között a svédországi WTF-taekwondo világranglista-versenyen.

A trelleborgi viadalon a jelenlegi legjobb magyar taekwondós sorrendben német, szerb, finn és olasz ellenfeleket legyőzve szerezte meg az első helyet.

Tóth február 14-én utazik Iránba, ahol egy kéthetes edzőtáborozáson vesz részt és elindul az iráni világranglista-versenyen is.

A világbajnoki bronzérmes sportoló az olimpiai kvalifikációs versenyeken eddig a -80 kg-ban indult, de 2012-es londoni olimpiára abszolút kategóriában száll harcba a kvótáért.

Fotó: xlsport.hu

0 Tovább

Nehézsúlyban indul az olimpiai kvótáért a vb-bronzérmes WTF-taekwondós

Súlycsoportot váltott Tóth Balázs. A jelenlegi legeredményesebb taekwondósunk mostantól az abszolút kategóriában, azaz +80 kilósok között lép szőnyegre.

A világbajnoki bronzérmes sportoló az olimpiai kvalifikációs versenyeken eddig a -80 kg-ban indult.

Tavaly több openen is érmet szerzett, megnyerte a magyar bajnokságot és a bonni Mesterek Kupáját, így nem csoda, hogy – akárcsak az elmúlt 10 évben – 2010-ben is ő lett a sportág legjobbja itthon.


Tóth Balázs támadásban (kékben). Senki sincs biztonságban. Se ellenfél, se fejvédő, sem az ellenfél edzője

- Ismerem a mezőnyt ebben a súlycsoportban is. Az abszolút kategória küzdelmei mindig középpontban vannak egy-egy viadalon, így régóta figyelem a lehetséges ellenfeleket – mondta Tóth Balázs.

- Tény, hogy nem én leszek a legnagyobb, de gyorsaságban, állóképességben, technikában felveszem a versenyt. Ebben súlycsoportban szeretnék kijutni a 2012-es olimpiára.

A WTF-taekwondósoknál két kvalifikációs versenyt rendeznek. Idén júliusban bonyolítják le az úgynevezett Világkvalifikációt Bakuban, ahol a súlycsoportonként a legjobb négybe jutottak kapnak ötkarikás indulási jogot. 2012 januárjában lesz a második viadal, az Európai-kvalifikáció, amelynek Moszkva ad otthont. Oroszországban minden súlycsoportban a dobogós helyezésekre „osztanak londoni repülőjegyet”.

Taekwondósaink idén már túl vannak egy egyhetes dunavarsányi edzőtáboron, első nemzetközi versenyük pedig Svédországban lesz február elején.

Fotó: Király István

0 Tovább

10 éve a legjobb

Tóth Balázs jubilált. A vb-bronzérmes WTF-taekwondóst indén is a sportág legjobbjává választotta a hazai szövetség. Tóth így immár 10. alkalommal kapta meg ezt az elismerést és 2001 óta megszakítás nélkül ő a legjobb magyar taekwondós.

 

A nőknél Kotsis Edina lett a legjobb.

 

0 Tovább
12
»

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum