Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

TáncSport – Vb-aranyérmet szerzett a magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina duó!​​​​​​​

Magyar győzelemmel ért véget a hazai rendezésű profi latintánc-világbajnokság! A Ludovika Arénában a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina vb-aranyat nyert az utolsó versenyén. A mezőny másik magyar párosa, Suti András és Tóth Katalin a 22.-23. helyen fejezte be a világbajnokságot – adta hírül a Magyar TáncSport Szakszövetség.

Andrea Silvestri és Váradi Martina a magyar táncsport emblematikus alakjainak számítanak. Hosszú, és eredményekben gazdag pályafutásuk során korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szereztek,  kétszeres Európa-bajnokok. A legfényesebb érmet ezúttal hazai parketten sikerült begyűjteniük. A Ludovikában egy lett, egy moldáv, egy izlandi, valamint két kínai páros mellett bejutottak a hatos döntőbe. A Silvestri-Váradi kettős a tőle megszokott dinamikával és eleganciával táncolta végig a finálét, és végül átvehette a vb-aranyat a hazai közönség előtt. A duónak ez volt az utolsó versenye.  Az Andrea Silvestri, Váradi Martina kettős 2003-ban mutatkozott be. Lépésről lépésre haladtak előre. Kitartó munkával felküzdötték magukat a világ legjobbjai közé. Előadásmódjuk, technikájuk egyre kifinomultabb lett, és ez az eredményeiken is megmutatkozott.

Az újdonsült világbajnokok kétszer képviselték a magyar színeket az olimpián kívüli sportágak seregszemléjén, a Világjátékokon. Mindkét alkalommal döntőztek. Ezúttal világranglista éllovasként, és profi világbajnokként vonulnak vissza.

Világbajnoki nyilatkozatok:

Váradi Martina

„Leírhatatlan, felfoghatatlan az egész. Ezt csak az álmaimban éltem át, egyben reméltem, hogy magyar közönség előtt ilyen lesz megszerezni a vb-aranyat.”

Andrea Silvestri

„Elmondhatatlanul boldogok vagyunk. Furcsa, de egyben felemelő, hogy mostantól a parkett másik oldalán állunk majd pontozóként, de természetesen edzőként is maradunk a sportágban.”

 WDSF Professzionista Latin Világbajnokság, Budapest

Döntő

1. Andrea Silvestri, Váradi Martina (Magyarország)

2. Marts Smolko, Tina Bazykina (Lettország)

3. Maruster Sergiu, Anastasia Stan (Moldova)

4. Li Mingxuan, Zhou Wanting (Kína)

 5. Wang Jun, Jia Yiwen (Kína)

6. Nikita Bazev, Hanna Run Bazev (Izland)

 ..22.-23. Suti András Tóth Katalin (Magyarország)

0 Tovább

A hétvégén profi latintánc-világbajnokság lesz Budapesten!​​​​​​​

Minden idők legnagyobb hazai rendezésű táncsportos eseménye következik. A hétvégén Budapest ad otthont a profi latin világbajnokságnak úgy, hogy a kétnapos eseményen a magyar bajnokság mezőnye is parkettre lép a Ludovika Arénában. A vb-re szombaton kerül sor, a két nap alatt 20 kategória versenyzőit láthatja a közönség a gyermekektől egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.

A világbajnokságon két pár képviseli a magyar színeket: a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, valamint a Suti András, Tóth Katalin duó.

A Silvestri-Váradi kettős korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti-Tóth páros is, amely első profi versenyén indul.

Váradi Martina szerint megtisztelő és felemelő lesz hazai közönség előtt világbajnokságon szerepelni. Izgatottan, de annál nagyobb várakozással és örömmel várjuk a vb-t. Fantasztikus hangulatra számítunk. Korábban Debrecen rendezett már Európa-bajnokságot, valami hasonló atmoszférára számítunk” – mondta Váradi Martina.

Andrea Silvestri kiemelte: karrierjük egyik legfontosabb  versenye következik. „Egyrészt esélyesek vagyunk, és mint minden sportoló, mi is az aranyra hajtunk, másrészt ne feledjük, hogy a hazai közönséget maximálisan ki szeretnénk szolgálni, és végül számunkra ez lesz az utolsó verseny. Ezért is szeretnénk emlékezetessé tenni.” – nyilatkozta Andrea Silvestri.

Suti András és Tóth Katalin a felszabadult versenyzésre koncentrál. „Úgy érezzük, hogy különösebb teher nincs rajtunk. Egy a célunk, úgy végigversenyezni a világbajnokságot, hogy közben jól érezzük magunkat. Igyekszünk mindent megtenni ezért” – jegyezte meg Tóth Katalin.

„Egy élsportoló esetében a legnagyobb dolog, ha hazai környezetben versenyezhet nagy világeseményen. Nekünk ez a vb megadatott. A családjaink, a barátaink ott lesznek a lelátón. Minden szempontból emlékezetes világbajnokság elé nézünk” – tette hozzá Suti András.

Bővebb infók: tancmb.mtasz.hu

0 Tovább

TáncSport – Világbajnokságot rendez Magyarország!​​​​​​​

A legnagyobb hazai rendezésű táncsportos esemény következik. Idén Magyarország lesz a házigazdája a latin táncok legnagyobb versenyének a WDSF Professzionista Latin Világbajnokságnak. A vb-nek a Ludovika Aréna ad otthont, ahol március 23-án és 24-én a világbajnokság mellett bonyolítják le a TáncSport Magyar Bajnokságokat is.

„A mintegy 1300 férőhelyes aréna a két nap alatt fogadja a világ legjobb latintáncosait, valamint a hazai bajnokság 20 kategóriájának legjobb versenyzőit a gyermek kategóriától egészen a senior IV-es, azaz a 65 év feletti korosztályig.” – mondta Zsámboki Marcell, a hazai szövetség elnöke.

„A világbajnokságra a nemzetközi szövetség, azaz a WDSF 10 magasan kvalifikált pontozóbírót küld hazánkba Kínától Norvégiáig, ahol a magyar színeket Tóth István képviseli.” – tette hozzá az elnök.

A világbajnokságon való magyar szereplés reményeink szerint kimagasló eredményt hoz számunkra, hiszen a 16-szoros magyar bajnok Andrea Silvestri, Váradi Martina páros, amely korábban kétszer világbajnoki ezüstérmet szerzett, kétszer lettek Európa-bajnokok, ezúttal befejezik táncos pályafutásukat. A hazai szakvezetés szerint, ha a csillagok állása is úgy akarja, magyar himnusz szól március 23-án. Nagy reményekkel lép parkettre a Suti András, Tóth Katalin páros is, amely első profi versenyén indul.

0 Tovább

Egyedülálló 3D múzeum mutatja be a magyar sport több nagy sikerét​​​​​​​

Magyarországon egyedülálló 3D múzeum nyílt a Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete gondozásában. A virtuális tárlat az egyesület tagjainak életrajzait, relikviáit mutatja be. Olyan olimpiai világ- és Európa-bajnokok győzelmei elevenednek meg például, mint a tornász Keleti Ágnes és Magyar Zoltán, a vízilabdázó Faragó Tamás és Kásás Tamás sikerei, de bepillantást nyerhetünk többek között a birkózó Hegedüs Csaba, vagy a vívó Rejtő Ildikó és Nagy Tímea korabeli küzdelmeibe.

A tárlat újszerű módon tálalja a relikviákat, az egyes sportolókhoz kapcsolódó dokumentumokat, ezek a virtuális térben szinte „kézbe vehetők”, elforgathatók, körbe járhatók – ehhez hasonló feldolgozás Magyaroszágon még nem volt.

A 3D múzeum két impozáns épületből áll, az élő legendák és az angyalok tornyából. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete ezúttal az élő legendákat mutatja be, mindenkinek külön szintje van a toronyban, amelyet Schüller Ferenc építész tervezett.

Nagy Tímea, az egyesület elnöke kiemelte, a múzeummal a mai kor kihívásainak eleget téve szerették volna megmutatni az egyes generációknak azt a világot, amelyben a halhatatlanok maradandót alkottak. „Bízunk abban, hogy sokak számára tartalmas időtöltés lesz bebarangolni a múzeumot, bátran ajánljuk oktatási intézményeknek, sportkedvelőknek is.” – mondta a kétszeres olimpiai bajnok vívó.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének tagjai – akik közül nyolcan a Nemzet Sportolói is egyben - folyamatosan járják az országot, ahol pódiumbeszélgetéseket tartanak. A 3D múzeum ezt a fajta küldetést egészítheti ki, amely a sikert, a munkába vetett hitet, és hazaszeretetet tárja az érdeklődők elé.

A virtuális múzeum ingyenes, elérhető a https://hmse.hu/muzeum/ linken.

A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesülete idén ünnepli alapításának 33. évfordulóját. Tagjai: Darnyi Tamás, Dunai Antal, Egerszegi Krisztina, Fa Nándor, Faragó Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Jónyer István, Kamuti Jenő, Kásás Tamás, Keleti Ágnes, Kovács Katalin, Kőbán Rita, Magyar Zoltán, Nagy Tímea (elnök), Polgár Judit, Rejtő Ildikó, Schmitt Pál, Török Ferenc és Vaskuti István.

Halhatatlan legendák: Kárpáti György, Székely Éva, Wichmann Tamás, Kulcsár Győző, Földi Imre, Fenyvesi Csaba, Buzánszky Jenő, Sándor Károly, Grosics Gyula, Gyarmati Dezső, Albert Flórián, Polyák Imre, Zsivotzky Gyula, Puskás Ferenc, Csák Ibolya, Papp László, Hidegkuti Nándor, Kárpáti Rudolf, Sidó Ferenc, Kovács Pál, Gerevich Aladár, Kozma István, Bozsik József, Elek Ilona, Hajós Alfréd.

0 Tovább

Magyar világbajnoki cím akrobatikus rock and rollban!​​​​​​​

Sporttörténelmi vb-cím akrobatikus rock and rollban! Deli Alex és Bihari Luca világbajnoki címet szerzett a genfi világversenyen. A páros a sportág legmagasabb kategóriájában, main class free style kategóriában nyert, eredményük a Magyar TáncSport Szakszövetség Akrobatikus Rock and Roll szakágának valaha volt legmagasabban jegyzett felnőtt páros eredménye.

A main class contact style mezőnyben fináléba jutott Polyánki Benedek és Flórián Kata, ők végül negyedikek lettek. Main class free style-ban Balla Balázs és Lantos Lilla egész napos kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak. A döntőben bemutatott akrobatika és lábtechnika koreográfiájuk alapján a világbajnoki 5. helyezést szerezték meg.

Zsámboki Marcell, a Magyar TáncSport Szakszövetség elnöke:

„Az akrobatikus szakág 2000-ben került be a Magyar TáncSport Szakszövetség ernyőszervezetébe. Azóta ilyen sikerben nem volt részünk, és előtte sem volt rá példa. Deli Alex és Bihari Luca világklasszis teljesítményt nyújtva érték el a sikert. A szakágban egyébként, főleg formációban folyamatosan voltak vb- és Eb-érmek, de párosban, main class free style-ban sporttörténelmet írt Alex és Luca. Annyit kell tudni, hogy a duó egy éve dolgozik együtt, úgyhogy nagy eredmények várományosai lehetnek”.

0 Tovább

Nagy Norbert átvette az Eb-trófeát!​​​​​​​

A portugáliai Braga városa adott otthont annak az FIA-díjátadónak, ahol többek között a magyar Európa-bajnok is átvehette trófeáját.

Nagy Norbert legutóbb úgy zárta le a versenyszezont, ahogy végigversenyezte azt. A Nagy Norbi Racing Team (NNRT) szakmai vezetőjeként is tevékenykedő autóversenyző már Európa-bajnokként aranyérmes lett a hegyi Eb horvátországi állomásán.

A kontinensbajnoki arany még a svájci futamon dőlt el, ahol Nagy behozhatatlan előnyre tett szert az 5-ös kategóriában. A horvátországi Buzet a magyar klasszis kedvenc pályájának számít, nem véletlen hogy a győzelem mellé kategóriája pályacsúcsát is megdöntötte.

„Egy díjátadó mindig kiemelt pillanatokat hoz. A portugáliai esemény sem lógott ki a sorból – ebből a szempontból. Ráadásul nagyon jó érzésekkel mentem vissza Bragába, ahol győzni tudtam a szezon során – mondta Nagy, aki elárulta, jövőre minden bizonnyal a hegyi szakágban folytatja a versenyzést.

„Úgy gondolom, nem árulok el nagy titkot: marad a hegyi versenyzés 2024-ben is, a kérdés az legfeljebb a kategória lesz. Erről később döntünk. Mindenesetre jó volt úgy végigversenyezni egy egész szezont, hogy végig kontroll alatt tudtam tartani az Eb-sorozat alakulását. A célom a jövő évre is ez lesz. A hegyi versenyzés a reneszánszát éli. Ez elsősorban abból fakad, hogy itt még megvan egyfajta ’nyersesége’ az autóversenyzésnek, ha úgy tetszik egy utánozhatatlan rock’n’roll érzés. Voltak olyan Eb-állomások, melyeken olyan tömegek voltak a pálya mellett, hogy megmozdulni sem lehetett az aszfaltcsíkon kívül. Bízom benne, hogy az eredményem is hatással lesz például a magyarok szakágban való megjelenésére.” – nyilatkozta az ünnepélyes díjátadó után Nagy Norbert.

0 Tovább

Elhunyt a Magyar TáncSport Szakszövetség korábbi elnöke​​​​​​​

Pótolhatatlan veszteség érte a magyar táncsportot. Elhunyt Balikó Károly, a Magyar TáncSport Szakszövetség alapító tagja, korábbi elnöke, a szakszövetség életműdíjasa. A sportvezető hosszú, méltóságteljesen viselt betegség után hunyt el. 

Balikó Károly Budapesten született, volt a Kandó Kálmán Műszaki Főiskola Erősáramú Karának és a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karának hallgatója, majd kézilabda edzéselméletet tanult a Kölni Testnevelési Főiskolán. 2004-ben a Magyar Sumo Szövetség megbízott főtitkáraként tevékenykedett. 1996 – 2001 között volt a Magyar Táncsport Szakszövetség elnöke. Balikó Károly 73 évet élt.

0 Tovább

Nardelotti Ajsa és Komjáti Tamás volt az utolsó két küzdőtérre lépő magyar versenyző Rijádban

A Küzdősportok Világjátéka utolsó előtti versenynapján a magyarok muaythai-ban és kendóban voltak érdekeltek.

A muaythai-os Nardelotti Ajsa a 60 kilósok között a szombati vesztes meccse után, a vigaszági találkozón a francia Asia Devismes ellen lépett ringbe, ahol szoros meccsen kikapott. A Magyar Muaythai Szakszövetség ezt követően óvott. „Vitatható volt a francia sikere, ezért született az a döntés, hogy óvást nyújtunk be. A vigaszági meccset újranézve a bírók végül nem változtattak az eredetileg kihirdetett eredményen” – tájékoztatott Dudok Károly, a magyar szövetség elnöke.

„Nem így terveztem a rijádi versenyemet, de ez már a múlt. Sok tapasztalatot gyűjtöttem, az első meccsen összesorsoltak a törökök világbajnokával, egy új technikát igyekeztünk alkalmazni, sajnos kevés sikerrel. A francia ellenfelem a második meccsen jobban kezdett ugyan, de végig jól tartottam magam. A második menetet úgy éreztük, hogy megnyertem, ám ezt az óvás végeredménye nem támasztotta alá. Dolgozunk tovább, hiszen jön az év végi Európa-bajnokság” – mondta Nardelotti Ajsa.

A kendósoknál Komjáti Tamás indult a szaúdi fővárosban. A Hara Kendo Klub versenyzője első meccsét megnyerte a legjobb 16 között a tajpeji Wu Meng-hsuan ellen, majd a negyeddöntőben kikapott a japán Kenshiro Matsuzakitól.

„Extra hosszú utazás után érkeztünk meg Rijádba, hiszen egy napot Törökországban vesztegeltünk, így gyakorlatilag a reptérről érkeztem a küzdőtérre. Ennek ellenére elégedett vagyok a teljesítményemmel, a tajpeji ellen bemelegítettem, a japán ellenfelemmel pedig szorosnak mondható meccset vívtam.” – értékelt Komjáti Tamás.

A Küzdősportok Világjátékán vasárnap a magyaroknak szurkolt a helyszínen Selmeci Balázs, Magyarország szaúd-arábiai, jemeni és bahreini nagykövete.

„Ha magyar sportolók jönnek Rijádba, mindig szakítok időt rájuk. A helyiek nagyon készültek ennek a világversenynek a megrendezésére. Örülök, hogy a magyarok ilyen jól szerepeltek ezen a Combat Games-en. Szaúd-Arábia egyébként egyre jobban nyit a világ felé, ennek eredménye, hogy egyre több sporteseménynek ad otthont. Legutóbb például súlyemelő világbajnokság volt itt.” – nyilatkozta a Nemzeti Versenysport Szövetség honlapjának a nagykövet, aki másodszor találkozott a magyar csapatvezetéssel, hiszen a multisport esemény elején egyszer már fogadta Vargáné Andrejkó Edina csapatvezetőt és Varga Istvánt, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) elnökségi tagját.

Nardelotti Ajsa és Komjáti Tamás volt az utolsó két küzdőtérre lépő magyar versenyző Rijádban, így Magyarország 6 arannyal, 2 ezüsttel és 4 bronzéremmel fejezi be a III. Küzdősportok Világjátékát, ahol a zárónapon lesz még egy magyar, hiszen Mihalik Hunor, a Magyar Kendo, Iaido és Jodo Szövetség főtitkára egy iaido gyakorlatot mutat be a játékokon.

Fotók: Szalmás Péter

0 Tovább

Küzdősportok Világjátéka – Újabb két szkanderos érem a szaúdi fővárosban

A szkanderosok két ezüsttel fejezték be szereplésüket Rijádban. Kőváriné Ivánfi Brigitta a 65 kilósok között, míg Simon Dániel paraszkanderos az abszolút álló kategóriában lett második. Közben megkezdte a küzdelmeket a muaythai-os Nardelotti Ajsa is, míg a savate-os Forgó Zalán György egy vereséggel búcsúzott a 120 ország 1500 versenyzőjét felvonultató multisport versenytől.  

A szkanderosoknál szombaton a jobbkezes küzdelmeket bonyolították le. A legeredményesebb magyar szkanderos, Kőváriné Ivánfi Brigitta beverekedte magát a fináléba, ahol végül alulmaradt a szlovák Rebeka Martinkoviccsal szemben. A másik magyar döntőst egy kazah versenyző győzte le, ott az aranyérmet ugyanis Nyshanaly Sanim gyűjtötte be.

„Két érmet szereztem, összességében elégedett vagyok, de természetesen egy sportoló mindig a győzelemre hajt, így van némi hiányérzetem. Sajnos az egyik könyököm megsérült, így lehet, hogy hosszabb ideig pihentetnem kell.” – mondta Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki pénteken bronzérmes lett.

Simon Dániel a balkezes aranya mellé egy ezüstöt nyert. „A magyar csapat egyetlen paraversenyzőjeként utaztam ki a játékokra, és nagyon büszke vagyok arra, hogy egy arannyal és egy ezüsttel hozzájárulhattam a sikerekhez. Magamtól elsősorban ballal vártam a nagyobb eredményt, és ez bejött.” – összegzett Simon. Barzsó Henrietta jobb kézzel a hatodik helyen zárt.

Csabai Atilla, a hazai szövetség elnöke kiemelte, a sportág egy újabb multisportversenyen tette le a névjegyét. „Egy látványos, fogyasztható versenysorozatot mutattunk meg a nagyközönségnek, ez pozitívum. A magyar szereplésről csak annyit, hogy a négy várható éremről már nyilatkoztam előzetesen, és a válogatottjaink hozták az eredményt.” – mondta Csabai Atilla, aki a világ- és az európai szövetség alelnöke is egyben.

A muaythai-os Nardelotti Ajsa a 60 kilósok mezőnyében mutatkozott be, ellenfele a török Kübra Kocakus volt, akitől kikapott. Vasárnap a francia Asia Devismes ellen folytatja.

Dudok Károly, a hazai szövetség elnöke szerint az új lebonyolítási rendszer alapján még nincs veszve semmi. „A vigaszágon megy tovább Ajsa, innen még akár a fináléba is bekerülhet, remélhetőleg a folytatásban jobban érvényesülni fog a taktikája.” – mondta Dudok Károly.

Savate-ban is volt magyar. Forgó Zalán György a 70 kilogrammos mezőnyben lépett ringbe. Az ellenfele a horvát Patrik Grdan volt, aki végül 3-0-ra győzött.

„Tizenkilenc évesen sikerült ide kijutnom, és ezt nagy dolognak tartom” – kezdte értékelését a meccs után a versenyző. „A ringben úgy éreztem, hogy szűken hoztam az első két menetet, a harmadikat elvesztettem, de ez csak az én érzésem volt. Összességében sokat tanultam, és megtiszteltetés volt, hogy a magyar színeket képviselhettem Rijádban” – hangsúlyozta Forgó.

A magyar delegáció versenyzői eddig 6 aranyat, 2 ezüstöt  és 4 bronzot szereztek Rijádban, ezzel az éremtáblázat nyolcadik helyét foglalják el. (NVESZ)

Fotók: Szalmás Péter

0 Tovább

Küzdősportok Világjátéka – Hat magyar érem született pénteken Rijádban  ​​​​​​​

Négy aranyat és két bronzot szereztek a magyarok pénteken a Küzdősportok Világjátékán. A kick-boxosoknál három, a szkanderosoknál pedig egy elsőség született, ezenkívül mindkét sportágban volt még egy-egy harmadik helyezés, így Magyarország jelenleg hat arannyal és négy bronzzal az éremtáblázat nyolcadik helyén áll Rijádban.

Kick-boxban – point fightingban – a nők 65 kilogrammos súlycsoportjában Busa Andrea, a férfiaknál Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára. Ebben a sportágban már korábban eldőlt, hogy a negyedik érem az bronz lesz. Az a helyezés Kondár Anna (70 kg) nevéhez fűződik.

Az első kick-boxos finálét Zajácz Bence vívta a brit Jack Buckley ellen, és 7-6-ra nyert. Másodikként Fésű Lajos lépett küzdőtérre, őt a szlovénok klasszisa, Tilen Zajc várta, és egy szoros összecsapáson végül 8-7-re Fésű nyert. A harmadik aranyat kick-box-ban Busa Andrea szerezte, miután 10-9-re verte az olasz Elena Pantaleót.

„Mindent beletettem a felkészülésbe, és nagyon örülök, hogy kijött az eredmény. Itt volt a testvérem Busa Gabriella, mindenben segített, fontos támaszom volt. Mind fizikálisan, mind mentálisan össze tudtam rakni magam, és most nagyon boldog vagyok.” – nyilatkozta Busa Andrea.

Fésű Lajos elmondta, a legnehezebb meccse a fináléban volt. „Ahogy haladtunk előre az időben, egyre erősebbek voltak az ellenfelek. A döntőben hátrányból kellett fordítani, de sikerült. Rengeteg tapasztalatot szereztem, és sok élményben volt részem, megszerettem ezt az országot...” – tette hozzá Fésű.

Zajácz Bence egy ilyen eredményhirdetést vizualizált, amely során őt szólítják utoljára a dobogóra. „Imádtam minden egyes percét ennek a küzdelemsorozatnak. És ezt már sokszor elképzeltem, hogy én állok a  dobogó legfelső fokán. Összetett volt ez az egész. Változatos meccseken győztem, mindig valami újat kellett előhúzni a kalapból.” – jegyezte meg az eredményhirdetés után  Zajácz Bence. A kick-boxos éremátadók között volt Király István, a sportág európai szövetségének elnöke is. 

Simon Dániel mindenkit meglepett. A paraszkanderos álló kategóriában aranyérmet szerzett Rijádban pénteken, ebben a sportágban dobogóra tudott még állni Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki harmadik lett a 65 kilósoknál, Barzsó Henrietta ugyanebben a súlycsoportban negyedikként zárt. A multisport verseny első szkanderos napján a balkezes küzdelmeket rendezték meg.

Simon Dániel a román Sergiu Tecu ellen döntőzött, akivel a nap folyamán már egyszer találkozott, és legyőzte. A fináléban sem adta alább a Szigetszkander SE versenyzője, így legkisebb súlyúként megnyerte az aranyérmet abszolútban.

„A versenykiírásnál a kategórialista az én nevemmel kezdődött. Meg is jegyeztem viccesen édesapámnak, aki az edzőm is egyben, hogy egy ilyen végeredménnyel kiegyeznék. Sikerült. Első lettem, nagyon boldog vagyok” – mondta az Európa-bajnok szkanderos, akinek éremkollekciója egy értékes arannyal gazdagodott. Az érmet Csabai Atillától, a hazai szövetség elnökétől vehette át Simon Dániel.

„Nemrég jöttem ki egy csúnya vállsérülésből. Még óvatosabban támadok, ez itt is meglátszott. Tudat alatt még ott van bennem egy kis félsz, hogy nehogy lesérüljek. A sportágunkban nagyon erős mezőny jött össze, hiszen a tavalyi világversenyeken lehetett kvalifikációt szerezni.” – értékelt Kőváriné Ivánfi Brigitta, aki a legeredményesebb magyar szkanderos.

A női 65 kilogrammban egy magyar csata jött össze a 2. körben, hiszen Ivánfi Barzsóval küzdött, azt az összecsapást a hétszeres világbajnok, és tizennégyszeres Európa-bajnok Ivánfi nyerte.

Barzsó Henrietta így látta a pénteki napot. „Egy picit csalódott vagyok, mert a bal kezem az erősebb, így jobb eredményre számítottam. Egy szerencsésebb sorsolás után, ha később kerülök össze Brigivel, akkor én is érmet szerezhettem volna. Jobb kézzel folytatom szombaton.”

Rijádban a 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen korábban Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben gyűjtött be egy-egy aranyat, Tereza Crisley Cordeiro De Souza (jiu-jitsu) bronzérmet szerzett, akárcsak szumóban Buzás Patrik. (NVESZ)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum