Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Sportdiplomáciai sikerek a kick-box világbajnokságon

Két magyar sikerrel kezdődött a portugáliai Albufeirában zajló kick-box világbajnokság. A WAKO világszövetség kongresszusán bizalmat szavaztak a szervezet  alelnökének, Király Istvánnak, aki így újabb négy évig betöltheti a posztot. Elnökségi tag maradt a korábbi tízszeres világbajnok Mórádi Zsolt is, akit megerősítettek a WAKO Sportolói Bizottságának az élén.

"Hatalmas fegyvertény, hogy továbbra is betölthetjük az eddigi tisztségeinket, és annak is a jele, hogy a tagság elégedett a munkánkkal. Óriási harc volt, hiszen bőven voltak jelentkezők, 27 országból pályáztak az elnökségbe kerülésért, és mindenki mindent megmozgatott a saját érdekében. Úgyhogy nagyon büszke vagyok arra, hogy Magyarországot újabb négy évig ilyen magas szinten képviselhetjük, és szeretném megköszönni a Magyar Kick-box Szakszövetség elnökének, Galambos Péternek, valamint az elnökségnek a támogatását" - értékelte megválasztásukat Király István.

A sportvezető, aki az alelnöki funkció mellett egyúttal a sportág európai szövetsége, a WAKO Europe elnöke is, arról is beszámolt, hogy az elmúlt négy esztendő világversenyeinek - vb-k, Eb-k, világkupák - összesítése alapján Magyarország végzett az éremtáblázat élén!

Ez az eredmény csodaszámba megy, hiszen eddig mindig volt előttünk egy-két ország - hangsúlyozta a sportvezető.

"Fontos, hogy jelen vagyunk a bírói bizottságokban Szabó Gábor és Gasparik Róbert révén, akárcsak a WAKO sportvezető képző programjában, a Game Changersben Busa Andrea és Rohonczi Jenő személyében. Tehát erős a jelenlétünk a sportdiplomáciában. Emellett pedig sokat vállalunk a különböző munkákból, például Mórádi Zsolt elképesztő mennyiséget dolgozott azon a projekten, amelynek köszönhetően olimpiai sportágnak ismerték el a kick-boxot, de az idei Európa Játékok előkészítésében is oroszlánrészünk volt. És ennek megvan a respektje. Így aztán komoly döntéseket nem hoznak meg nélkülünk, én pedig azon vagyok, hogy mindenben, ami a magyar kick-box javára válik, lobbizzak, természetesen amennyire a tisztességes és átlátható működés mellett lehetséges. Hiszen egy sportdiplomatának az a dolga, hogy lobbizzon a sportágáért, és mellette az országáért." - vélekedett Király István.

A következő négy év céljairól a régi-új WAKO alelnök azt mondta: szeretné hozzásegíteni a sportágát ahhoz, hogy ott legyen a 2032-es Brisbane-i olimpián.

"A legfontosabb teendőm, hogy próbáljam koordinálni a kontinensek közötti együttműködést. És ezen belül leginkább az, hogy az európai országok tapasztalataival, valamint a többi földrész erejével segítsük a fejlődésében az óceániai térséget, ami záloga lehet egy esetleges 2032-es részvételnek. A cél, hogy Ausztráliában is ott legyünk majd az olimpiára beválasztandó sportágak között. A világszövetség alelnökeként nem lehet más a célom, mint olimpiára vinni a kick-boxot" - jelentette ki Király István.

0 Tovább

Rekordlétszám és magyar esélyek a kick-box vb-n​​​​​​​

Soha ilyen sok ország nem nevezett még kick-box világbajnokságra, mint a héten Portugáliában zajló vb-re. A hétfőtől szombatig tartó világversenyen 70 nemzet csaknem 1400 kick-boxosa lép tatamira és száll ringbe, A magyar színeket 45-en képviselik, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert három sportolónk, A csapattól ezúttal is jó eredményekre számít a Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A kick-box mind a hét szabályrendszerében – pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1 – avatnak világbajnokokat az albufeirai vb-n a felnőtt és a veterán korosztályokban.

A magyar válogatott erős összeállításban utazott Portugáliába. A csapatban több korábbi világbajnok is található, és az indulóink között van az október végén megrendezett Küzdősport Világjátékokon aranyérmet szerzett Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea, valamint a júniusi Európa Játékokon elsőként végzett Bálint Martin. A csapat nagy hiányzója a tíz világbajnoki címével a világ legeredményesebb női kick-box versenyzője, Kondár Anna, aki a Küzdősportok Világjátékán elszenvedett sérülése miatt nem tarthatott társaival.

A felkészülés jól sikerült, mindenki motivált – osztotta meg Galambos Péter, az MKBSZ elnöke, aki „esélyekkel teli csapatnak” nevezte a magyar küldöttséget.

„Panni kiesésével sajnos egy jelentős eséllyel kevesebb lett, de így is erősnek ítélem a válogatottat, hiszen számos világklasszisunk indul a világbajnokságon. Az idei multisporteseményeken aranyérmes sportolóink mellett tatamis versenyzőink közül Száraz Gergő, Szmolek Emánuel, Mezei Nikolett és Kovács Laura Fanni is világ- vagy Európa-bajnokként méreti meg magát. Formagyakorlatban Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia is már több vb- és Eb-érem gazdája, a ringben pedig ott lesz a magyar csapatból az idei Európa Játékokon bronzéremig jutott Czégény Cintia és tavalyi Világjátékokon ötödik Pálfi Viktória. Ők az eredményeikkel és a tapasztalatukkal magabiztosan vághatnak neki a vb-nek, de van számos újoncunk is, akik pedig éhesek a sikerre. Mellettük természetesen fokozottan számítok azokra a csapattagokra is, akinek eddig még nem sikerült Eb-vb érem közelébe jutnia. Ők most ott állnak a siker kapujában, bízom benne, hogy sokan élni is fognak a lehetőséggel” – hangsúlyozta a sportvezető.

A résztvevő országokat tekintve rekordot jelentő indulói létszám ugyanakkor az eddigieknél nehezebbé teszi egy-egy érem megszerzését.

„Világszerte folyamatosan fejlődik a versenyzői gárda, és egyre többen érezhetik úgy, hogy eljött az ideje, hogy kipróbálják magukat egy világbajnokságon” – vélekedett Galambos Péter. – „És bizonyára az is az okok között van, hogy a kick-box egyre több nagy multisporteseménynek került a programjára az elmúlt években, és a sportágnak ez is eléggé motiváló tényező. Ugyanakkor ez azt is jelenti, hogy roppant erős lesz a világbajnokság, és semmit nem fognak ingyen adni.”

A vb-n a felnőttek mellett a veteránoknál is rendeznek versenyeket. Érdekesség, hogy itt a pointfighting válogatott szakvezetője, Csikós Péter, valamint a korábbi hétszeres egyéni világbajnok Debreczeni Dezső is harcba száll.

Kongresszust is tart a kick-box világszövetség, a WAKO, ahol Király István, a szervezet magyar alelnöke tisztsége meghosszabbítására pályázik.

0 Tovább

Tatán készült a világbajnokságra a kick-box válogatott

Ötnapos edzőtábort tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség a jövő heti portugáliai világbajnokság előtt. A  Tatai Olimpiai Központban lebonyolított táborban a sportág küzdelmi szakágainak legjobb felnőtt és veterán sportolói vettek részt, köztük a közelmúltban megrendezett Küzdősportok Világjátékán aranyérmet nyert versenyzők.

A tatai komplexumban a küzdősport hét szabályrendszere közül a tatamin félerős technikákat alkalmazó pointfighting, light-contact és kick-light, valamint a ringben kiütésre menő full-contact, low-kick és K1 szakágakban a világbajnoki kvalifikációt kiharcolt kick-boxosok vettek részt. A formagyakorlatosok külön készülnek a jövő hétfőtől szombatig a portugáliai Albufeirában sorra kerülő vb-re, ahol 78 ország közel 1500 versenyzője méreti majd meg magát. 

Jól sikerült a tábor, amihez a helyszín szellemisége is hozzájárult - mondta a válogatott egyik edzője, a korábbi sokszoros világ- és Európa-bajnok Dancsó Zoltán. 

"Jó volt viszajönnöm ismét Tatára. Emlékszem, hogy annakidején versenyzőként milyen nagy megtiszteltetés volt, hogy Tatán készülhetek, ahol a fantasztikus eredményeket elért olimpikonok. Hogy ugyanabban a szobában lakhatok, ahol ők laktak, és ugyanabban a teremben edzhetek, mint ők. Most pedig ott tarthattam edzést a válogatottnak. A Tatai Olimpiai Központ nyújt egy ilyen felemelő érrzést, és szerintem ezt most is átérezték a versenyzők, és ennek is szerepe volt abban, hogy jó hangulat alakult ki és közben kemény munka folyt" - mesélte a korábbi legendás kick-boxos. 

A szakágvezetők a különböző szabályrendszerek küzdőstílusának és felkészülési igényeinek megfelelően hangolták össze és tartották meg az edzéseket. Így aztán külön dolgoztak a pointfightingosok, a másik két tatamis szakág és a ringesek pedig részben közösen gyakoroltak. 

A sportolók között ott volt a szaúd-arábiai Rijádban október végén a Küzdősportok Világjátékán pointfightingban aranyérmet nyert Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea. Közülük Fésű nagy feladatra vállalkozik Portugáliában: a pointfighting mellett a másik két tatamis szakágban, light-contactban és kick-lightban is éremre tör a vb-n. 


"Mindenki ráhangolódott a világbajnokságra és várja az indulást. A folytatásban a sportolók otthon, a klubjukban végzik el az utolsó simításokat" - közölte Dancsó Zoltán, aki kitért az - Olasz Attilával párban - általa irányított light-contact és kick-light válogatottra is.  

"Remek kis fiatal csapat kovácsolódott össze, akik jó formában vannak és éhesek a sikerre. Jó szereplést várunk tőlük, hiszen közülük többen, Mezei Nikolett, Szmolek Emánuel, Fésű Lajos és Száraz Gergő, fiatal koruk ellenére már voltak világbajnokok, és Portugáliába újabb aranyérem reményében utaznak."

A tatai táborban meglátogatta a válogatottat Galambos Péter, az MKBSZ elnöke, aki buzdító beszédet mondott mind a versenyzőknek, mind pedig a szakágak vezetőinek. 

0 Tovább

Galambos Péter: Kiélezett helyzetekben nagyon tudunk egymásnak szurkolni!​​​​​​​

Korábbi megállapítás: a kick-box már-már hungarikumnak számít. Ezt a négy fős versenyzői gárda, amely küzdőtérre lépett Rijádban bizonyította is. Zajácz Bence, Fésű Lajos és Busa Andrea aranyat, Kondár Anna pedig bronzérmet szerzett a III. Küzdősportok Világjátékán.

Mindhárman point fighting szabályrendszerben voltak eredményesek. Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke a helyszínen izgulta végig a versenyeket.

„A mi sportos közegünk rendkívül egységes. Kiélezett helyzetekben pedig nagyon tudunk egymásnak szurkolni. Mindenesetre az sok mindent elárul, hogy ebben a szabályrendszerben három női és három férfi kategória volt, a hat súlycsoport felében pedig magyar győzelem született, és volt még egy bronzérem.” – értékelt Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke, a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) szakmai alelnöke.

A kick-boxosok egyébként már a kiutazás előtt nagyon egyértelmű célokat fogalmaztak meg, amelyeket gyakorlatilag megvalósítottak. A magyar küldöttség lelkes és eredményes blokkját képezték a tőlük megszokott kick-boxos fegyelemmel és eleganciával.

Fésű Lajosnak protokoll feladatai is akadtak még a kiutazás előtt, hiszen a szkanderos Kőváriné Ivánfi Brigittával ő mondta a magyar csapat eskütételén a fogadalom szövegét.

0 Tovább

Majdnem 300-an kick-boxoltak Nádudvaron​​​​​​​

A hétvégén rendezték meg a VIII. Nádudvari Gasztro Kupa nyílt országos kick-box versenyt, amelyen 39 klub 293 versenyzője összesen 400 nevezést adott le. A helyi Kövy Sándor Általános és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokába lebonyolított egész napos esemény sok színvonalas mérkőzést hozott a népes mezőnyökben.

A megmérettetés az évek folyamán a keleti országrész egyik legjelentősebb kick-box versenyévé nőtte ki magát, és ezúttal is hazánk több szegletéből érkeznek a harcosok, hogy próbára tegyék magukat. A verseny három szabályrendszerben – pointfighting, light-contact és kick-light – zajlott le.
 

0 Tovább

A kick-boxos Zajácz és Bálint diadala a Küzdősportok Világjátéka előtt

Több magyar tornagyőzelem is született a Cseh Open nemzetközi kick-box viadalon. A felnőttek között magyar részről Holczmüller Bence bizonyult a legeredményesebbnek két arany- és két bronzéremmel. Jól melegített Zajácz Bence is a közelgő Küzdősportok Világjátékára, hiszen a pointfighting szabályrendszerben megnyerte a súlycsoportját.

 

A  Rijádban biztos résztvevő Zajáczhoz hasonlóan a szaúd-arábiai multisport-eseményen kategóriájában elsőszámú tartalék Bálint Martin is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A nyáron sporttörténelmi sikert aratva Európa Játékokat nyert kick-boxos emellett Prágában a királykategóriában, a Grand Champion versenyszámban is begyűjtött egy érmet, egy bronzot.

Aranyéremmel utazhatott haza még a cseh fővárosból Viczián Dániel, Opauszki Dávid, Petró Lili és Gombás Zsombor is.

Cseh Open, Prága, a felnőtt magyar érmesek:

 

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Viczián Dániel, 3. Csiernyik Zsombor és Loneán Tamás
69 kg: 1. Zajácz Bence
74 kg: 1. Bálint Martin
89 kg: 1. Opauszki Dávid
94 kg: 3. Opauszki Dávid
Grand Champion: 3. Bálint Martin
Nők:
50 kg: 1. Petró Lili, 2. Bárdos Inez
55 kg: 2. Viczián Vivien, 3. Bárdos Inez
+70 kg: 2. Török Dóra

Light-contact:
Férfiak:
84 kg: 1. Holczmüller Bence        
94 kg: 3. Holczmüller Bence              
Nők:
65 kg: 2. Schmidt Zsófia                                  

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Gombás Zsombor
84 kg: 1. Holczmüller Bence                                  
94 kg: 3. Holczmüller Bence
Nők:
65 kg: 2. Schmidt Zsófia

0 Tovább

Küzdősportok Világjátéka:  Éremesélyes kick-boxosok a magyar csapatban

Négy kick-boxos indul a Küzdősportok Világjátékán (World Combat Games). A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) információi szerint pointfighting szabályrendszerben Kondár Anna (70 kg), Busa Andrea (65 kg), Zajácz Bence (69 kg) és Fésű Lajos (79 kg) lesz ott Rijádban ebben a sportágban. Bálint Martin (79 kg) első számú tartalékként folyamatosan készül, bármikor behívhatják, amennyiben valaki megsérül vagy visszalép a súlycsoportjában. Magyarországon az NVESZ koordinálja a Szaúd-Arábiába utazó csapatot, a kick-boxosok bejelentésével így teljessé vált a magyar küldöttség, miszerint 7 sportágban 15 versenyzőért szoríthatunk az október 20-án kezdődő multisport eseményen, amely a hónap végéig tart.

Galambos Péter, a Magyar Kick-Box Szakszövetség elnöke szerint a sportága eddig is sikeres volt a Combat Games-ek során, és ezúttal is több éremesélyes indulónk van. „Eddig kétszer rendezték meg a Küzdősportok Világjátékát. Először Pekingben 2010-ben, majd Szentpéterváron 2013-ban voltak játékok, és a magyar kick-boxosok eddig három aranyérmet szereztek, emellett több érmet is begyűjtöttek. Ebből kiindulva úgy megyünk Szaúd-Arábiába, hogy több dobogó várományosunk is van” – mondta Galambos Péter, aki  sportági delegációvezető lesz.

A kick-boxos csapatban edzőként szerepet kap még Jároszkievicz Krisztián, aki Pekingben aranyérmes volt, míg bíróként Balázs Jácint is utazik a csapattal.

Azok a sportágak, amelyekben szurkolhatunk magyaroknak a Küzdősportok Világjátékán: grappling, jiu-jitsu, szkander, szumó, kendó, muaythai és kick-box. A Küzdősportok Világjátékára készülő magyar csapatot és a kiutazást  a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatja.

A World Combat Games-re készülő kick-boxosok így látják a saját esélyeiket:   

Busa Andrea:

Utolsóként kerültem be a kiutazó csapatba. A visszavonulás határán voltam, amikor kiderült, hogy képviselhetem a magyar színeket Rijádban. Bízom benne, hogy a formaidőzítésem jó lesz, és minden úgy alakul, ahogy szeretném. Először versenyezem majd Szaúd-Arábiában. Izgalmas lesz.

Zajácz Bence:

Ismerem a mezőnyt, amely indul a súlycsoportomban Rijádban. Azzal a szándékkal megyek ki, hogy meg szeretném nyerni. Úgy érzem, hogy a felkészülésben ott tartok, ahol most jelenleg lennem kell.

Kondár Anna:

Célegyenesben vagyunk már a felkészülésben. Jövő héten elindul egy hajrá, hiszen Csepelen kezdődik egy edzőtáborunk. A Küzdősportok Világjátékán várhatóan az európai mezőny fog dominálni, de lesznek más földrészekről is indulók. Az Európa Játékokról jól ismerem a magasabban jegyzett ellenfeleimet. Bizakodó vagyok.

Fésű Lajos:

Egy kicsit zsúfolt időszakot élek, mert tanulásban és a sportban is megsokasodtak a tennivalók, de természetesen teszem a dolgom, és egyértelmű, hogy a győzelemre hajtok majd. A cél az, hogy  felkészülten érkezzek meg a játékokra.

Bálint Martin (tartalék):

Alapvetően 74 kilogrammos súlycsoportba tartozom, de a játékokon a 79 kilósok között indulok, ha lesz rá lehetőségem. Az aranyért mennék Szaúd-Arábiába. Nem sokat számít ez a pár kiló differencia, hiszen ebben a szabályrendszerben az észjáték is dominál. Szerintem jó formában vagyok, ha eljutok a Játékokra, akkor mindent meg fogok tenni a sikerért. 

0 Tovább

Két aranyérem az olasz kick-box világkupán​​​​​​​

Száraz Gergő és Kolozsvári Enikő is a dobogó legfelső fokára állhatott fel a felnőttek mezőnyében az Italian Open kick-box világkupán. A 2028-as olimpiai részvételre pályázó sportág legrangosabb sorozatának jesolói állomásán 44 ország mintegy 1100 versenyzője lépett tatamira és szállt ringbe.

Magyar részről a világkupa legeredményesebbjének Száraz Gergő bizonyult. A júniusi Európa Játékokon - ahol első alkalommal szerepelhetett a kick-box - bronzérmet nyert fiatalember a kick-light szakágban négy győzelemmel megnyerte a 63 kg-osok küzdelmeit. Emellett a korábbi világbajnok magyar kick-boxos egy ezüstérmet is besöpört súlycsoportjában a light-contact szabályrendszerben, miután a döntőben szoros csatában, 2-1-es megosztott pontozással maradt alul a svájci Cipriano ellenében.

Szintén aranyérmet akasztottak a nőknél kick-lightban Kolozsvári Enikő nyakába. A fiatal versenyző a 70 kg-osok között mindhárom összecsapását magabiztosan, 3-0-ra nyerte.

Érdekesség, hogy a most tatamin jeleskedő két magyar kiválóság pár héttel ezelőtt a ringes magyar bajnokságon is kipróbálta magát - és a kiütésre menő szabályrendszerekben is helytálltak, olyannyira, hogy mindketten magyar bajnoki címet szereztek.

WAKO kick-box világkupa, Jesolo, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
94 kg: 3. Opauszki Dávid
Nők:
50 kg: 2. Petró Lili

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 2. Száraz Gergő
74 kg: 3. Kajtár Bence
94 kg: 2. Bus Gergely

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Száraz Gergő
Nők:
70 kg: 1. Kolozsvári Enikő
+70 kg: 2. Szabó Anna

Full-contact:
Nők:
60 kg: 3. Tóth Anna

K1:
Nők:
52 kg: 3. Bálint-Pálfi Viktória

0 Tovább

Száraz Gergő duplázott a ringes kick-box ob-n​​​​​​​

Színvonalas küzdelmek zajlottak a debreceni kick-box felnőtt ringes magyar bajnokságon, ahol három szabályrendszerben – full-contact, low-kick és K1 – mérték össze képességüket a legjobb hazai bunyósok. A verseny egyben válogató volt a november végén Portugáliában sorra kerülő világbajnokságra. 

Kétarcúnak nevezte a felnőtt ringesek magyar bajnokságát a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke. Galambos Péter elmondta: közepesen sok, mintegy 50 nevezés érkezett a versenyre, azonban a három szabályrendszer és a súlycsoportok miatt sokaknak nem akadt ellenfelük a maguk kategóriájában. A küzdelmek, amelyeket viszont lebonyolítottak a Debreceni Bázis SE szervező, jó színvonalat hoztak, és lehetett látni kiemelkedő teljesítményeket is – értékelt a sportvezető. 

 

"Az aranyérmesek közül mindenképpen ki kell emelni Száraz Gergőt, aki a tatamis szakágakban szerzett világ- és Európa-bajnoki címei után ezúttal a ringben próbálta ki magát, és két szabályrendszerben is győzni tudott. Hozzá hasonlóan az eddig szintén a tatamin jeleskedő Kolozsvári Enikő is sikeres kirándulást tett a kötelek közé, ahol megnyerte a maga mérkőzését. És volt egy nagy visszatérőnk is Bárdosi Sándor személyében, aki korábban sok szép eredményt ért el, és most is biztatóan mozgott" – mesélte Galambos Péter.

A magyar bajnokság jó hangulatához sokat tett hozzá, hogy az ob-ra a házigazdák rászerveztek egy junior ringes versenyt. A ringes utánpótlásnak a hagyományos magyarországi világkupán és a korosztályos ob-n kívül ritkán akad alkalma megméretni magát. A debreceni szervezők azonban a tavasszal és most is tető alá hoztak a számukra egy viadalt, ahol megküzdhettek egymással. 

 

"A fiatalok között voltak, akiken látszott, hogy még csak most ismerkednek a ring világával, ugyanakkor látni lehetett néhány kifejezetten ügyes versenyzőt is, akik, ha megmaradnak, akkor erősségei lehetnek majd a felnőtt ringes mezőnynek" – bizakodott az MKBSZ elnöke. 

 

Kick-box Ring Magyar Bajnokság, Debrecen, eredmények:

Full contact: 

Férfiak:

71 kg: 1. Száraz Gergő (Csepeli SzSE), 2. Sándor Kornél (Fontana KBSE)

75 kg: 1. Bárdosi Sándor (Controll SE), 2. Nagy Máté (Fontana KBSE)

91 kg: 1. Szabó-Tóth Dávid (Csepeli SzSE), 2. Dittrich Martin Zoltán (Zrínyi Miklós KBA), 3. Bus Gergely (Veresegyház KBSE) 

Low-kick:

Férfiak:

67 kg: 1. Száraz Gergő (Csepeli SzSE), 2. Magyar Máté (DVTK SE)

86 kg: 1. Lőrinczi Imre (Fontana KBSE), 2. Nagy Erik (Fontana KBSE) 3. Nagy Ákos (Csepeli SzSE)

K1:

Férfiak:

75 kg: 1. Lipták Bence (JALTE), 2. Nagy Viktor (JALTE)

81 kg: 1. Ötvös Lóránt (Fontana KBSE), 2. Kovács Krisztián (Csepeli SzSE) 

Nők:

65 kg: 1. Kolozsvári Enikő (Szigetszentmiklósi KBSE), 2. Gyöngyösi Veronika (PTE PEAC RFC) 

0 Tovább

Kiélezett mérkőzések zajlottak a kick-box tatamis magyar bajnokságon​​​​​​​

Szombathelyen, az ELTE SEK sportcsarnokában rendezte meg a Magyar Kick-box Szakszövetség a tatamis szabályrendszerek – pointfighting, light-contact, kick-light és formagyakorlat – felnőtt és veterán magyar bajnokságát, A versenyen 21 klub 110 versenyzője, összesen 190 nevezést leadva indult el. A tét nem csak a magyar bajnoki címek megszerzése volt, hiszen a bajnokok kivívták a jogot a novemberi Portugáliában megrendezendő világbajnokságon történő indulásra.

"Örvendetes, hogy idén a tatamis szakágak közösen vettek részt a magyar bajnokságon. Régebben ez sokszor nem jött össze, de most sikerült a versenyt így, együtt megrendezni. Nagyon fontos szerintem, hogy mindenki együtt volt, és mindenki látta a másik szakágak teljesítményét" – nyilatkozta elégedetten Galambos Péter, az MKBSZ elnöke.

A részvételt némileg visszafogta, hogy a világklasszisok mellé helyenként nem szívesen neveztek be az ellenfelek, így például Szmolek Emánuelnek, Busa Andreának és Kondár Annának ezúttal nem is akadt kihívója. Ugyanakkor ott, ahol a riválisok láttak esélyt a sikerre, született is néhány váratlan eredmény. Ilyen volt például az, amikor pointfightingban a junior korú Petró Lili kiélezett küzdelemben legyőzte a júniusi Európa Játékokon bronzérmet nyert Török Szonját. Hasonlóan nagy csatát hozott két fiatal tehetség, Viczián Dániel és Hammer Máté összecsapása, amelyből előbbi került ki győztesen.

Több esélyes ugyanakkor sikerrel vette a megméretést. A korábban komoly nemzetközi sikereket is elért kick-boxosok közül Fésű Lajos, Nagy Rita és Kovács Laura Fanni is hozta a formáját, mindannyian több szabályrendszerben is diadalmaskodtak.

A formagyakorlatosoknál is jellemzően a szűk elit lépett tatamira. A látványos, akrobatikus elemekkel is tarkított előadásokat követően közülük Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia két-két magyar bajnoki aranyat vehetett át.

Érdekesség, hogy a veteránok mezőnyében elindult a pointfighting válogatott két szakvezetője is: Csikós Péter és Debreczeni Dezső egyaránt aranyéremmel mutatott példát a fiatalabbaknak.

Kick-box tatamis magyar bajnokság, eredmények:

Felnőttek:

Pointfighting:
Férfiak:
57 kg: 1. Cselovszki Patrik Pál (Halker-KirályTeam), 2. Bozók Szabolcs (Halker-KirályTeam), 3. Csiernyik Zsombor (JALTE)
63 kg: 1. Viczián Dániel (JALTE), 2. Wallandt Gergő (Halker-KirályTeam), 3. Hammer Máté (Halker-KirályTeam)
69 kg: 1. Fésű Lajos (Halker-KirályTeam), 2. Marschall Viktor Bajnai (KBSzSE)
79 kg: 1.Zajácz Bence (Halker-KirályTeam) 2. Solymosi Bence (Halker-KirályTeam)
94 kg: 1. Opauszki Dávid (JALTE), 2. Nagy Bálint (Halker-KirályTeam)
Nők:
50 kg: 1. Petró Lili (JALTE), 2. Török Szonja (Halker-KirályTeam), 3. Leszkó Kitti (JALTE)
Light-contact:
Férfiak:
57 kg: 1. Bozók Szabolcs (Halker-KirályTeam), 2. Pataki Barnabás (Controll SE), 3. Nagy Zeusz Kristóf (Controll SE)
69 kg: 1. Fésű Lajos (Halker-KirályTeam), 2. Marschall Viktor (Bajnai KBSzSE), 3. Egyed Norbert (Controll SE) és Gazsó Ákos (Combat „D” SC)
74 kg: 1. Kajtár Bence (Esztergomi KBSE), 2. Bálint Martin (Halker-KirályTeam)
79 kg: 1. Holczmüller Bence (Agrobio Classic KBBC), 2. Bednanics Dominik (Controll SE)
89 kg: 1. Horváth Erik (Controll SE), 2. Polgár Dávid József (Controll SE), 3. Vida Ádám (Combat „D” SC)
+94 kg: 1. Szeifert Géza Bálint (Halker-KirályTeam), 2. Vojnic-Tunic Vlatko (Halker-KirályTeam)
Nők:
50 kg: 1. Szeleczki Lilla (Halker-KirályTeam), 2. Miklós Alexandra (Combat „D” SC), 3. Enyingi Sára Anna (Halker-KirályTeam) és Kovács Sára Kata (Controll SE)
55 kg: 1. Kovács Laura Fanni (Halker-KirályTeam), 2. Csordás Norina (Zrínyi Miklós KBA), 3. Makkai Anna Janka (Harcklub R.S.E.), és Mandák Petra (Zrínyi Miklós KBA)
60 kg: 1. Nagy Rita Katalin (Combat „D” SC), 2. Tóth Anna (Esztergomi KBSE), 3. Klencsák Dóra (Harcklub R.S.E.) és Schmidt Zsófia (Beerfort-Nyergesújfalu KBSE)
70 kg: 1. Staubinger Kitti (Zrínyi Miklós KBA), 2. Kolozsvári Enikő (Szigetszentmiklósi KBSE)
+70 kg: 1. Kis Réka Lilla (Halker-KirályTeam), 2. Zsíros Annamária (Controll SE)
Kick-light:
Férfiak:
57 kg: 1. Bozók Szabolcs (Halker-KirályTeam), 2. Nagy Zeusz Kristóf (Controll SE), 3. Pataki Barnabás (Controll SE)
69 kg: 1. Fésű Lajos (Halker-KirályTeam), 2. Egyed Norbert (Controll SE), 3. Gazsó Ákos (Combat „D” SC)
74 kg: 1. Enyingi Ádám (Halker-KirályTeam), 2. Bálint Martin (Halker-KirályTeam), 3. Ersing András (Controll SE), 3. Prikler Márk (Controll SE)
79 kg: 1. Holczmüller Bence (Agrobio Classic KBBC), 2. Ligetkuti Ákos (Halker-KirályTeam), 3. Bednanics Dominik (Controll SE)
89 kg: 1. Polgár Dávid József (Controll SE), 2. Horváth Erik (Controll SE), 3. Vida Ádám (Combat „D” SC)
+94 kg: 1. Lapu Sándor (Controll SE), 2. Szeifert Géza Bálint (Halker-KirályTeam)
Nők:
50 kg: 1. Szeleczki Lilla (Halker-KirályTeam), 2. Enyingi Sára Anna (Halker-KirályTeam), 3. Miklós Alexandra (Combat „D” SC) és Gyevi-Tóth Sarolta Krisztina (Kovács Team)
55 kg: 1. Kovács Laura Fanni (Halker-KirályTeam), 2. Makkai Anna Janka (Harcklub R.S.E.), 3. Csordás Norina (Zrínyi Miklós KBA) és Mandák Petra (Zrínyi Miklós KBA)
60 kg: 1. Nagy Rita Katalin (Combat „D” SC), 2. Nádasi Karolina (Zrínyi Miklós KBA), 3. Schmidt Zsófia (Beerfort-Nyergesújfalu KBSE), és Barbarics Alexa (Controll SE)
70 kg: 1. Kolozsvári Enikő (Szigetszentmiklósi KBSE), 2. Staubinger Kitti (Zrínyi Miklós KBA)
+70 kg: 1. Szabó Anna (Halker-KirályTeam), 2. Zsíros Annamária (Controll SE), 3. Kis Réka Lilla (Halker-KirályTeam)
Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 1. Kotvics-Varga Máté (Contact K.T.H.E.), 2. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E.)
Kreatív fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E.), 2. Nagy István Gábor (AcroFighters SzSE), 3. Schersing András (KiME)
Zenés fegyveres: 1. Brebovszky Zoltán (Contact K.T.H.E.), 2. Nagy István Gábor (AcroFighters SzSE), 3. Schersing András (KiME)
Nők:
Kreatív fegyveres: 1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E.), 2. Markovics-Horváth Míra (Contact K.T.H.E.)
Zenés fegyveres: 1. Halustyik Cintia (Contact K.T.H.E.), 2. Markovics-Horváth Míra (Contact K.T.H.E.)

Veteránok:

Pointfighting:
Férfiak:
74 kg: 1. Debreczeni Dezső (JALTE), 2. Gábor Zoltán (Halker-KirályTeam), 3. Csordás Zoltán (Beremend)
84 kg: 1. Mészáros Márk (Hunyadi SzSzSE), 2. Zsjak Zoltán (Kondorosi KBSE)
94 kg: 1. Csikós Péter (Hunyadi SzSzSE), 2. Gazsó Márk János (Árpád DSE)
+94 kg: 1. Hudoba Tamás (Bajnai KBSzSE), 2. Juhász Gergely (Halker-KirályTeam), 3. Sági Zoltán (Beremend)
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Marianna (Kondorosi KBSE), 2. Kónya Gabriella (Hunyadi SzSzSE), 3. Katona Ágnes (Contact K.T.H.E.)
Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 1. Csejtey Gábor (Agrobio Classic KBBC), 2. Borbás Tibor (Controll SE)
84 kg: 1. Szabó-Tóth Zoltán (Halker-KirályTeam), 2. Szóka Tamás (Halker-KirályTeam), 3. Zsjak Zoltán (Kondorosi KBSE) és Acélos Gábor (Harcklub R.S.E.)
+94 kg: 1. Juhász Gergely (Halker-KirályTeam), 2. Hudoba Tamás (Bajnai KBSzSE), 3. Döme Balázs (Halker-KirályTeam)
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Marianna (Kondorosi KBSE), 2. Karsai Krisztina (Combat „D” SC), 3. Katona Ágnes (Contact K.T.H.E.)
Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 1. Hesz Márton (Halker-KirályTeam), 2. Borbás Tibor (Controll SE)
74 kg: 1. Gábor Zoltán (Halker-KirályTeam), 2. Fromberger Gábor (Beremend)
84 kg: 1. Szóka Tamás (Halker-KirályTeam), 2. Szabó-Tóth Zoltán (Halker-KirályTeam), 3. Pócs Krisztián (Zrínyi Miklós KBA) és Acélos Gábor (Harcklub R.S.E.)
Nők:
+65 kg: 1. Kovács Marianna (Kondorosi KBSE), 2. dr. Zsellér Orsolya Veronika (Fontana KBSE), 3. Karsai Krisztina (Combat „D” SC) és Katona Ágnes (Contact K.T.H.E.)

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum