Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erőemelő Eb – Több magyar érem Velika Goricában​​​​​​​

Több éremmel zárta a magyar erőemelő válogatott a horvátországi Európa-bajnokságot. A Velika Goricában megrendezett kontinensbajnokságon kiderült: tovább erősödött Magyarországon ez a sportág.

A 83 kilogrammosoknál a nigériai születésű, magyar színekben versenyző erőemelő Enahoro Asein megnyerte a felhúzást, emellett összetettben bronzérmes lett. A nőknél Rozsnyai-Kovács Aletta fekvenyomásban szerzett Eb-aranyat. A 93 kilogrammos mezőnyben P. Nagy Bálint begyűjtött egy fogásnemi ezüstöt, miután fekvenyomásban végzett másodikként. Ugyanebben a súlycsoportban Temesvári Tamás a B-csoportból az összetett hetedik helyre küzdötte fel magát úgy, hogy 777.5 kilogrammos összetett országos csúccsal zárt.

Budai Kristóf a 120 kilogrammos kategóriában nagyot versenyzett, két fogásnemi érmet szerezve éppen csak lemaradt összetettben a dobogóról, miután negyedik lett. Guggolásban ezüstérmesként, felhúzásban pedig harmadikként végzett. Ugyancsak a 120 kilósoknál Bereczki-Király Szilárd is feliratkozott az éremszerzők listájára, ő fekvenyomásban lett bronzérmes.

Fekete Miklós szövetségi kapitány szerint eredményes Eb-t zárt a magyar válogatott. „Sokat dolgoztunk ezekért az helyezésekért, és külön öröm, hogy csapatban is emlékezetes Eb-szereplés volt, hiszen a férfiak a hatodik, a nők pedig a tizenharmadik helyet szerezték meg. Ezek a sikerek lendületet adnak a folytatáshoz. Júniusban Világjátékok-kvalifikációs világbajnokság lesz Litvániában, nagyon készülünk arra a világversenyre is.” – mondta a szövetségi kapitány.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke az elmúlt években érezhető fejlődést emelte ki. „Azt már egy ideje érezzük, hogy erőemelésben egyre jobb a válogatott keret, de egy-egy világverseny remek visszacsatolásnak számít. Elnézve a mögöttünk lévő kontinensbajnokságot, büszkék lehetünk az eredményekre” – tette hozzá az elnök. 

0 Tovább

Több magyar érem a masters erőemelő Eb-n​​​​​​​

Eredményes Európa-bajnokságot zárt a magyar erőemelő sport Spanyolországban. A Magyar Erőemelő Szövetség (MERSZ) információi szerint a málagai classic masters Eb-n a magyarok több érmet nyertek, emellett országos rekordok egész sora is megdőlt.

A 30 ország több, mint 370 sportolóját felvonultató kontinensbajnokságon Petróczki Magdolna az M2-es kategóriában 295 kilós összetett eredménnyel Európa-bajnok lett az 52 kilogrammosok között. Ugyancsak az M2-eseknél Sashegyi Anna ezüstérmesként zárt a 74 kilogrammos mezőnyben úgy, hogy a 392.5 kilós eredménye új országos csúcsnak számít, de mind felhúzásban, mind fekvenyomásban és guggolásban is megdöntötte az országos rekordot.

Dr. Kiss Anett (M1-es korosztály, 63 kg-os súlycsoport) felhúzásban fogásnemi érmes lett, ugyanis harmadikként végzett, ezenkívül 385 kilogrammos eredményével megdöntötte az országos rekordot.

Harmath Mónika is szerzett egy érmet. Az M2-eseknél a +84 kilogrammos mezőnyben fekvenyomásban harmadikként zárt, míg guggolásban új korosztályos országos csúcsot ért el.

0 Tovább

Ünnepeltek az erőemelők

Díjazott a Magyar Erőemelő Szövetség! A szervezet a Magyar Sport Házában megtartotta a 2022-2023. évi díjátadó ünnepségét.

Az eseményen a két esztendő legjobbjai vehettek át elismerést, valamint Fehér Imre a szövetség korábbi alelnöke életműdíjas lett.  

Fehér Imre igazi sportember. Amellett, hogy hamar kiderült az, hogy az erőemelés lesz választott sportága és ebben tevékenykedik, kétszer lefutotta a maratont, és kyoku shinkai sportágban is szép eredményeket ért el (barna öv). A sporttevékenységet munkája mellett, nem főfoglalkozásként végezte, minden szabadidejét az erőemelő sportra fordította, versenyzőként, edzőként, bíróként, a Magyar Erőemelő Szövetség alelnökeként, a versenyek rendezőjeként.

A Magyar Sport Házában megtartott rendezvényen az erőemelő sport népszerűsítéséért tett tevékenységért díjat vehetett át Wittmann Zsolt.

0 Tovább

Erőemelő Eb – Összesen 3 érem, és egy súlyos sérülés

Véget ért az észtországi Tartuban megrendezett erőemelő Európa-bajnokság! A magyar válogatott egy összetett aranyat nyert, és a fogásnemi helyezésekkel együtt plusz két érmet szerzett.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint Enahoro Asein a 83 kilogrammosoknál győzött összetettben, felhúzásban fogásnemi aranyat nyert világcsúccsal (380 kg), míg a harmadik érmet P. Nagy Bálint szerezte, miután a 93 kilogrammosok mezőnyében a B-csoportból felküzdve magát harmadik lett fekvenyomásban.

A nők +84 kilogrammos kategóriájában Ubong Idem összetett negyedik lett. Mata Erik (105 kg) 5., Budai Kristóf (120 kg) 7., Viski Ferenc (83 kg) 16., Lakatos Gréta (57 kg) pedig 19. lett összetettben.

Sajnos a magyar válogatott egyik alapembere megsérült az Eb-n, Hegedűs Áron a 105 kilós mezőnyben indult volna, de a bemelegítésnél egy hibás szorító miatt megsérült a keze, őt már meg is műtötték.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke elmondta, sikeres kontinensbajnokságot zártak. „Egyrészt 19 év után ismét van Magyarországnak összetett aranyérme Európa-bajnokságon, másrészt a magyar indulók kitettek magukért. A világcsúcson kívül több egyéni rekordot is jegyzett a nemzeti csapat, és országos rekord is volt. Nagyon sajnálom, hogy Hegedűs Áron nem tudott versenyezni, és a sérülése miatt végül műtétre került sor, mielőbbi felépülést kívánunk neki!” – összegzett a hazai szövetség elnöke.

Az Eb magyar vonatkozású csúcspontja minden kétséget kizáróan a 83 kg-os kategóriában aranyérmet szerző Enahoro Asein. A magyar férfi erőemelés ragyogó ívben halad felfelé, a tavalyi nemzetek közötti Eb-rangsorban még csak a 13. helyen végzett válogatottunk, idén pedig az előkelő 5. helyen zárt a 25 országot felvonultató mezőnyben – foglalta össze az év utolsó nagy nemzetközi versenyét Fekete Miklós, férfi szövetségi kapitány.

0 Tovább

19 éve vár erre a sportág – Magyar Európa-bajnoki cím erőemelésben​​​​​​​

Enahoro Asein összetett Európa-bajnok lett az észtországi Tartuban zajló kontinensbajnokságon. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint a nigériai születésű magyar színekben versenyző erőemelő óriási, 380 kilogrammos (!) világcsúccsal egyrészt megnyerte a fogásnemi aranyérmet felhúzásban, majd 812.5 kilós teljesítménnyel összetett Eb-aranyat szerzett.

Erre legutóbb 19 évvel ezelőtt volt példa, akkor Árvai István a csehországi Nymburkban győzött. Enahoro Asein saját világcsúcsát javította meg. A korábbi rekordját (370.5 kg) az idei máltai világbajnokságon állította fel, amire most csaknem 10 kilót tett rá. A klasszis a 380 kilogrammos felhúzása mellett 277.5 kilóval guggolt és 155 kilogrammal zárta a fekvenyomást.

„Összesen 45 kg hátránnyal fordultunk a felhúzásra, ahol sosem mehetünk biztosra, mivel a 355 kg kezdőfogás után már a másodiknál is világcsúcs fölött kellett a súlyt bekérni ahhoz, hogy őrizzük vagy visszavegyük az összetett aranyérmes pozíciót. Ena pedig elrontotta a második fogását 373 kg-on (világcsúcs kísérlet). Végül a harmadikra meglett az új világcsúcs, ezzel Magyarország 19 év után ismét erőemelő európa-bajnoki címet tudhat magáénak” – összegzett Fekete Miklós szövetségi kapitány, akit Póta László, Sipos Dávid  és Viski Ferenc segít a helyszínen.

„Régóta várunk erre a győzelemre. Ez fantasztikus, hogy ebben az évben a fekvenyomó világbajnoki cím mellé az év végére megérkezett az Eb-arany is. Enahoro Asein kivételes tehetség, és nagyon eltökélt. Fantasztikus mennyiségű edzésmunkát tud végezni. Tartuban is nagyot versenyzett, ezzel ismét bizonyította, hogy megkérdőjelezhetetlenül ő a világ legjobbja felhúzásban. Sikersorozata az egész sportágnak erőt adhat itthon” – összegzett Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

0 Tovább

Erőemelés - Kezdődik az Eb!​​​​​​​

Ma megkezdődik Észtországban az erőemelők Classic Európa-bajnoksága. A Tartuban zajló kontinensbajnokságon nyolcfős magyar csapat vesz részt – tudtuk meg a Magyar Erőemelő Szövetségtől.

A magyar válogatott az elmúlt pár világversenyen egyre javuló tendenciát mutatva felküzdötte magát az erős középmezőnybe. Fekete Miklós szövetségi kapitány szerint több kimagasló magyar eredmény is összejöhet.

„83 kilogrammban Enahoro Asein ezúttal is érmes lehet. Az elmúlt világversenyeken a nigériai születésű magyar válogatott erőemelő többször is bizonyította, hogy a világelitben a helye. 105 kg-ban a Hegedüs Áron és Mata Erik duótól várjuk minimum az országos összetett csúcs megdöntését, és a pontszerző helyet.” – számolt be az elvárásokkal kapcsolatban a sportvezető. 

0 Tovább

Magyar sikerek a hazai rendezésű utánpótlás erőemelő Eb-n​​​​​​​

Véget ért minden idők legnagyobb ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnoksága. A fóti Phoenix Sportcsarnokban 31 ország 345 versenyzője indult.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint két összetett, és nyolc fogásnemi érmet szereztek a magyar válogatott tagjai.

Fogásnemi aranyérmes lett Susa Olivér (105 kg) fekvenyomásban, Póta László (74 kg) fekvenyomásban, Gyöngyösi Adél (76 kg) fekvenyomásban, Hubert Dániel  (76 kg) felhúzásban. Ezüstérmet szerzett Mucsi Noémi (+84 kg) guggolásban, míg harmadikként zárt Petri Regina (+84 kg) felhúzásban, Mucsi Noémi fekvenyomásban, és Hubert Dániel guggolásban.

Két egyéni összetett érmet ünnepelhettek a magyarok: Mucsi Noémi és Hubert Dániel is bronzérmes lett. A világversenyen egyébként 11 országos csúcsot döntöttek meg a fiatalok, ami jól jelzi a fejlődésüket.

Berke Lóránd, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke: „Hosszas előkészületek előzték meg a korosztályos Európa-bajnokságot, hiszen már 2021-ben elnyerte a Magyar Erőemelő Szövetség az Eb megrendezését. Volt ezen a versenyen siker és kudarc is! Erős válogatottal tudunk korosztályonként kiállni, amelyektől joggal remélhettük a sikert. Az elmúlt évek legnagyobb kontinensbajnoksága volt létszám alapján sportágunkban, mert 31 ország 345 utánpótlás sportolója indult”

Kromek András versenyigazgató: Idén márciusban a hazai rendezésű Masters Erőemelő Európa-bajnokság alatt kaptuk meg a hivatalos levelet, hogy a Honvédelmi Minisztérium kiemelten támogatja az utánpótlás Európa-bajnokság megrendezését, amit hálásan köszönünk! Reményeink szerint lesz folytatás, hiszen a szövetség megpályázta a 2026-os fekvenyomó világbajnokság megrendezését.

0 Tovább

Erőemelés: Hubert Dániel 270 kilós felhúzással fogásnemi aranyat nyert az Eb-n

270 kilogrammos teljesítménnyel Eb-aranyérmes lett felhúzás fogásnemben a 18 éves magyar tehetség. Hubert Dániel a Fóton zajló ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokságon megnyerte a felhúzást úgy, hogy a korábbi 260 kilogrammos ifi országos csúcsot – amit egyébként ő tartott – 10 kilóval megjavította, így 270 (!) kilós eredménnyel zárt.

A 74 kilós kategóriában guggolásban 225, fekvenyomásban 122.5 kilogrammal végzett, előbbi szintén országos csúcs. „Ez eddigi legjobb eredményem, és nagyon büszke vagyok arra, hogy mindezt itthon értem el. Ez az eredménysorozat hatalmas erőt ad a folytatásra.” – mondta Hubert, aki heti 12 órát edz, egy tréning alkalmával átlagosan másfél tonnát mozgat meg.

Gyöngyösi Adél (76 kg) megnyerte a fekvenyomást, 100 kilós eredményével junior országos csúcsot ért el, összetettben 5. lett, Pál Dorka ugyanebben a súlycsoportban fogásnemi érmet szerzett, miután guggolásban harmadikként zárt, összetettben az erős mezőnyben a 8. helyet szerezte meg. Sajben Dániel  (59 kg) 6. lett, guggolásban 147.5 kilós ifi, junior és felnőtt országos csúccsal fejezte be az Eb-t, felhúzásban pedig új ifjúsági, junior, felnőtt raw és EQ országos csúcsot döntött (180 kg), összetettben pedig 6. lett.

Tulipán Lea is rekorder lett: guggolásban (115 kg) és felhúzásban csúcsot javított. Utóbbi fogásnemben 3. lett, ami az összetett 8. helyhez volt elég ezen az Eb-n, Katona Márk (74 kg) pedig 14. lett a kontinensbajnokságon

0 Tovább

Ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokságot rendez Magyarország​​​​​​​

Rangos utánpótlás Eb Magyarországon! Holnap megkezdődik és jövő keddig tart az ifjúsági és junior classic erőemelő Európa-bajnokság. A kontinensviadalnak a fóti Phoenix Sportcsarnok ad otthont.

A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint az Európa-bajnokságra 31 ország 345 sportolója adta le a végleges nevezését, a világversenyt a Honvédelmi Minisztérium kiemelt támogatásával bonyolítják le.

Berke Lóránd, a hazai szövetség elnöke kiemelte: az erőemelők számára itthon mindig is fontos volt az utánpótlás. „Nagyon fontos az utánpótlás nevelés minden sportágban. Ez az Eb is szervesen illeszkedik ebbe a koncepcióba, és remélem, hogy a jövő nagy bajnokait látjuk Fóton az előttünk álló egy hét alatt.” 

Kromek András versenyigazgató szerint a magyarok ebben a sportágban sokszor bizonyítottak.

„Itt nem csupán a világklasszis teljesítményekre gondolok, hanem a versenyrendezésben nyújtott kimagasló munkára is. Az elmúlt időszakban is több világversenynek voltunk a házigazdái, a nemzetközi delegációk nagy megelégedésére. Most is azon vagyunk, hogy a jövő csillagainak olyan körülményeket biztosítsunk, ahol kimagasló teljesítményeket láthat a közönség. Egy rekord már megdőlt: korábban soha nem volt olyan kontinensviadal, ahol ilyen népes mezőny vett volna részt” – mondta a versenyigazgató.

A magyar válogatottat 23 fő alkotja. Erőemelésben a versenyzők három fogásnemben, felhúzásban, fekvenyomásban és guggolásban mérik össze tudásukat és erejüket. 

0 Tovább

Utánpótlás erőemelő vb: A magyar fiatalok több érmet is szereztek!​​​​​​​

Remekeltek a magyar fiatalok a romániai klasszik ifjúsági és junior erőemelő világbajnokságon! A kolozsvári vb-n Jucha Ada Imola, Pál Dorka is összetett bronzérmet szerzett. Utóbbi versenyző guggolásban vb-ezüstöt nyert. Jucha Ada Imola a 43 kg-os súlycsoportban 187,5 kg összetett eredménnyel végzett harmadikként, Pál Dorka a 76 kg-os súlycsoportban 387,5 kg összetett eredménnyel lett vb-bronzérmes úgy, hogy az összetett eredménye is országos csúcsnak számít, emellett guggolásban ifjúsági országos csúccsal végzett (152.5 kg), és felhúzásban is nemzeti rekordot döntött, miután 167.5 kilogrammal végzett.

Erőemelésben három fogásnemben versenyeznek az indulók. Guggolásban, felhúzásban és fekvenyomásban. A megmérettetéseken fogásnemi érmeket is osztanak.

Susa Olivér új országos csúccsal (215 kg) nyerte a fekvenyomást, Gyöngyösi Adél pedig 2. lett ugyanebben a fogásnemben. Póta László is feliratkozott az éremszerző fekvenyomók listájára, ő is ezüstérmes lett. Hubert Dániel két fogásnemi érmet is begyűjtött: guggolásban ezüstöt, felhúzásban bronzot szerzett. A Magyar Erőemelő Szövetség információi szerint összesen 17 (!) országos csúcs dőlt meg a vb-n, ezek közül több nem korosztályos, hanem felnőtt rekord.

A válogatott szereplését az edzők mellett a többszörös erőemelő világbajnok Árvai István ifjúsági és junior erőemelő szövetségi kapitány, Schauer Kornél alelnök, és Berke Lóránd elnök segítette. Dittler Anna és Fekete Miklós (open erőemelő szövetségi kapitány) nemzetközi bíróként vettek részt a világbajnokságon!

0 Tovább
«
12345

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum