Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hungarian Darts Trophy - Wright és van Gerwen is kikapott a BOK-csarnokban

Szenvedtek a nagyágyúk Budapesten! A skót Peter Wright a Hungarian Darts Trophyn nem jutott túl a walesi Jim Williamsen, a holland Michael van Gerwent pedig az ausztrál Simon Whitlock győzte le.

A holland Raymond van Barneveld is vesztesen hagyta el a  színpadot, miután a portugál Jose de Sousa 6-5-re felülmúlta őt.

A PDC európai körverseny budapesti állomásán azonban a zárónapon sem maradnak sztárok nélkül a nézők. A vb-döntős, és éppen van Gerwent legyőző Whitlock az angol Ryan Meikle ellen játszik a harmadik körben, míg az ugyancsak világbajnoki döntős angol Michael Smith az ellen az ír William O'Connor ellen lép színpadra, aki Székely „Penge” Pált búcsúztatta pénteken.

A szervező Darts Event Kft. információi szerint a három napra több, mint 13 ezren váltottak jegyet.

 

A vasárnapi párosítások:

Jim Williams - Joe Cullen

Madars Razma - Rusty-J. Rodriguez

Josh Rock - Dirk van Duijvenbode

Boris Krcmar - Dave Chisnall

Jeffrey de Zwaan - Jose de Sousa

Michael Smith - William O’Connor

Karel Sedlacek - Winner of Match 30

Simon Whitlock - Ryan Meikle

((Darts Event))

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – Búcsúztak a magyarok 

Nem lesz magyar a szombati programban, a címvédő és világelső visszalépett a Hungarian Darts Trophyn. A BOK-csarnokban zajló European Tour-állomáson a magyarok közül Sárai Levente, Székely „Penge” Pál, Borbély András és Végső János állhatott tábla elé.

Székely az ír William O'Connortól, Végső az ausztrál Simon Whitlocktól, Sárai a horvát Boris Krčmartól kapott ki, Borbély pedig a holland Jeffrey de Zwaan ellen maradt alul.

Közben a walesi Gerwyn Price a Twitteren bejelentette: nem indul el Budapesten. Takács Péter, a szervező Darts Event Kft. ügyvezetője elmondta, egyelőre nem tudni az okát Gerwyn Price visszalépésének. „Még a Budapesten tartózkodó PDC-munkatársai sem tudnak ennél bővebbet az üggyel kapcsolatban. Egy biztos, hogy hamarosan hivatalos közleményt adnak majd ki” – mondta az ügyvezető.

Szombaton a kiemeltek is tábla elé állnak. A budapesti közönség láthatja például Peter Wrightot, Rob Cross-t és Michael van Gerwent. A szervező Darts Event Kft. információi szerint több, mint 13 ezren váltottak jegyet eddig a hétvégére. Szombaton és vasárnap is 13 órától rendezik a délutáni, és 19 órától az esti programot.

A magyarok eredményei:

Sárai Levente - Boris Krčmar 1-6

Székely „Penge” Pál -William O'Connor 2-6

Borbély András - Jeffrey de Zwaan 2-6

Végső János - Simon Whitlock 2-6

(Darts Event)

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – Hatalmas érdeklődés övezi a hétvégi budapesti versenyt

Nagyjából 12 ezer jegy már elkelt a hétvégi Hungarian Darts Trophy-ra – hangzott el a PDC európai körversenyének szerdai sajtótájékoztatóján.

Takács Péter, a Darts Event Kft ügyvezetője elmondta, a vasárnapi végjátékra szinte már az összes belépő elkelt. A Pro Tour-ranglista alapján a legjobb 16 játékos szombaton kapcsolódik be a versenybe. Olyan világklasszisokat láthat a közönség, mint a világelső Gerwyn Price, vagy a világbajnokok, Peter Wright, Rob Cross és Michael van Gerwen.

Magyarországot négy játékos képviseli: Sárai Levente, Székely „Penge” Pál, Borbély András és Végső János. Utóbbi nagyon nehéz sorsolást kapott, hiszen egy igazi legendával, az ausztrálok kedvencével, a korábbi vb-döntős Simon Whitlockkal kell megküzdenie, sikere esetén pedig másnap a holland van Gerwen várna rá.

Székely Pál a sajtóeseményen megjegyezte, tudja, hogy milyen hangulat vár rá a BOK Csarnokban, de ezt majd igyekszik kizárni. „Egyébként ugyanúgy készülök erre az eseményre, mint minden más megmérettetésre. Nem akarom túlstresszelni” – tette hozzá Székely.
Borbély András élete első PDC-versenyére készül. A magyar ranglista vezetője elmondta: igyekszik legjobb formáját hozni. Ellenfele a holland Jeffrey de Zwaan lesz. A negyedik magyar, Sárai Levente, horvát ellenfelet kapott, neki Boris Krčmarral kell megmérkőznie pénteken.    


A szervezők részéről Vereczkey Lajos megjegyezte: nagyon szurkol azért, hogy sporttörténelmi legyen magyar szempontból ez az esemény. „Korábban ugyanis még nem volt példa arra, hogy magyar játékos továbbjusson az első fordulóból. Bírom abban, hogy ez a sorozat most megszakad.

A sajtótájékoztatón ott volt dr. Kiss Gergely is. A háromszoros olimpiai bajnok a darts nagyköveteként elmondta, májusban volt szerencséje neki is színpadra állni, és megtapasztalta, hogy milyen több ezer ember előtt dartsozni. „ A Nagy Sportágválasztó kommunikációs igazgatójaként több, mint száz sportággal találkoztam, ilyen a darts is, de ennek fantasztikus hangulata van, és kortól, nemtől függetlenül mindenki űzheti” – mondta Kiss Gergely.

A BOK Csarnokban mindhárom nap (szeptember 2., 3., 4.)  13 órától rendezik a délutáni, és 19 órától az esti programot. 

Bővebb infók: www.dartsevent.com

0 Tovább

Elsöprő holland siker - Kétszer is Raymond van Barneveld győzött

Nyolcezer néző előtt rendezték meg a Hungarian Darts Show-t. Az MVM Dome-ban tábla elé állt az angolok legendája, Phil Taylor is, aki 16-szor szerzett világbajnoki címet.  A világsztárok közül Gerwyn Price, Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Fallon Sherrock és Devon Petersen játékát is láthatta a magyar közönség.

A budapesti gálán hazai közismert személyiségek közül Gianni Annoni, Torghelle Sándor, Kiss Gergely, Fehérvári Gábor Alfréd (Freddie) is színpadra lépett.

A Darts Event Kft. információi szerint a fináléban Raymond van Barneveld 5-0-ra verte honfitársát, Michael van Gerwent. A páros döntőben is összecsapott a két holland. Előbbi Torghelle Sándorral győzött a Freddie oldalán játszó Michael van Gerwennel szemben.

A közönség nem felejtette el Phil Taylort (aki 2018-ban visszavonult), őrült hangulat volt a 'nagy öreg' meccsein, de lelkes volt mind a páros-, mind az egyéni mérkőzések során. A show hangulatot fokozta Russ Bray is. Ő a darts hangja. Az angol játékvezető legalább akkora sztárnak számít, mint a játékosok. Budapesten a tavaly őszi European Tour-állomáson is kiváló házigazdának bizonyult, ez a Hungarian Darts Show-n sem volt másképp, egyben a szervezők magasra tették a lécet az idei kontinentális verseny előtt.

(Fotók: Vörös Nándor)

 

0 Tovább

Darts - Őrült jó lesz ez a show!

Jön a Hungarian Darts Show. Május 17-én olyat láthat az MVM Dome közönsége, amilyenre korábban nem volt Magyarországon példa. A világ legjobb játékosain kívül magyar sportolók és közismert személyiségek állnak tábla elé – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

Ott lesz az angol Phil Taylor is. Ő a sportág legnagyobb alakja. Azon kevés játékosok egyike, akik mind a két szervezetnél (BDO, PDC) világbajnoki címet tudtak szerezni. A világsztárok lista meglehetősen tekintélyt parancsoló, hiszen Phil Taylor, Gerwyn Price mellett Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Fallon Sherrock és Devon Petersen is ott lesz a budapesti gálán, így kijelenthető, hogy a szervezők a tavalyi European Tour után újabb sporttörténelmi rendezvényt bonyolítanak le.

"Jó itt lenni Budapesten. Szeretettel fogadtak, és felemelő érzés, hogy a dartsot népszerűsíthetjük.” – jelentette ki Phil Taylor. A sajtótájékoztatón Michael van Gerwen hangsúlyozta: nagy show-ra készülnek. „A legfontosabb, hogy szórakoztatni szeretnénk a közönséget. „Persze, show lesz és bulihangulat, de mindannyian versenyzők vagyunk, így természetesen nyerni szeretnénk” – mondta a holland sztár.

Bemutatja továbbá darts tudását Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnoka is, Dr. Kiss Gergely elmondta, bár az élsportban eltöltött évei a vízilabda világában zajlottak, de köztudott róla, hogy az egészséges életmód és a sport szeretetének fontosságára hívja fel a figyelmet. „A Nagy Sportágválasztón, az Ötpróba projektben sok-sok olyan emberrel találkoztam, akik sosem voltak élsportolók, de a programok hatására hozzászoktak a rendszeres sportoláshoz. Bízom benne, hogy a Darts Show-nak is lesz ilyen hatása.” – mondta Kiss Gergely.

Takács Péter, a Darts Event Kft., ügyvezetője, az esemény főszervezője megjegyezte, a sportág egyre népszerűbb világszerte, és azon dolgoznak, hogy Magyarországon is ez legyen a tendencia. „A magyarok nagyon szeretik a dartsot. Ez kiderült az őszi European Tour-állomáson is. Most egy show-ra készülünk világsztárokkal. Az eseménynek van egy jótékony oldala: a produkció 1.000.000 forinttal támogatja a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet.” – tette hozzá a főszervező.

A budapesti sajtótájékoztatón ott volt a legendás mérkőzésvezető, Russ Bray is, aki szerint a darts egyre népszerűbb. „Jó azt látni, hogy évről évre egyre nagyobb az a tábor, amely rajong a sportágért. A Hungarian Darts Show is ’népszerűsítő’ esemény. Örömmel veszünk részt a show-n” – mondta a szakember.

Jákó Eszter Júlia, az MVM csoportszintű kommunikációs igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, az MVM ma már nem az a vállalatcsoport, ami 10 évvel ezelőtt volt. „Innovatív, lendületes, fiatalos és színes, amely jelen van minden háztartás és család életében, gondoskodik az ország ellátásbiztonságáról. A darts pedig egy egyre népszerűbb és egyre nagyobb szurkolótábort maga mögött tudó sport, amely egyesíti magában a tudást, a koncentrációs képességet és a lélekjelenlétet. Sok közös értéket ismertünk fel a mi működésünk és a darts között, ezért büszkén csatlakoztunk a népszerűsítéséhez. Bízunk benne, hogy egy hosszú távú sikeres együttműködés kezdetét jelöli ez az év, és örülünk, hogy a mostani eseménynek az MVM DOME adhat otthont.”

A világszínvonalú show megrendezését az MKB Bank is támogatja. „Azzal, hogy szponzorként állunk az esemény mellé, kettős célunk van. Egyrészt az, hogy világbajnokokat, legendákat felvonultató gála műsorokkal és pontversenyekkel hozzájáruljunk a hazai darts élet megalapozásához, másrészt pedig az, hogy a támogatással lehetőséget kínáljunk arra, hogy a tehetséges darts játékosok karrierje a nemzetközi porondon is biztosítva legyen” – fogalmazott a sajtótájékoztatón Puskás András, az MKB Bank elnöki főtanácsadója.

Fotók: Vörös Nándor

0 Tovább

Darts – Újabb két világbajnok jön Budapestre májusban

További két darts-világbajnok Budapestre látogatása vált biztossá! A Hungarian Darts Show szervezői bejelentették, hogy Gerwyn Price és Raymond van Barneveld is tábla elé áll május 17-én.

Az egyedülálló versenyeket felvonultató show-ról korábban kiderült, hogy a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és hazánk darts-szerető sportolóival, hírességeivel.

A szervezők idén már letették névjegyüket, hiszen sikeresen lebonyolították Magyarország első PDC-versenyét olyan kiválóságokkal, mint Peter Wright, Michael van Gerwen, vagy Gerwyn Price.

Az már a múlt év végén eldőlt, hogy a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen májusban  visszatér Budapestre, és ami még biztos: a Darts Királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, aki az angol válogatott színeiben többszörös világbajnok, valamint Wayne Mardle többszörös világbajnoki elődöntős is tábla elé áll Magyarországon. A legújabb információk szerint Gerwyn Price, azaz a walesi „Iceman” is indul Budapesten, aki 2021-ben világbajnoki címet szerzett. Rajta kívül az ötszörös vb-aranyérmes holland Raymond van Barneveld játékát is láthatja a budapesti közönség.

Természetesen a rendezvénnyel kapcsolatban további hazai sztárok bejelentése várható az előttünk álló időszakban, hogy kiderüljön az is, hogy a nemzetközi sztárok mellett kik lesznek azok a magyar sportolók, hírességek, akikért szintén lehet szurkolni majd a Hungarian Darts Show-n.

További infók és jegyinformációk a show honlapján olvashatók (www.dartsevent.com).

A közelmúltban megjelent a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC jövő évi versenynaptára, jó hír, hogy Budapest ismét European Tour állomás lesz.

A sportág történetében először 2021-ben érkeztek Magyarországra a darts nagyágyúi. A szeptemberi versenynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, ahol fantasztikus hangulatú eseményen a walesi Gerwyn Price győzött.

A PDC versenynaptára szerint 2022 szeptember 2. és 4. között ismét a legjobbak versenyeznek a magyar fővárosban. Az, hogy kiket láthatunk Budapesten, később dől el. (dartsevent.com)

0 Tovább

Hungarian Darts Show – Világsztárok és olimpikonok versenyeznek Budapesten

Jön a Hungarian Darts Show! Egyedülálló versenyeket láthatnak a darts- és sportrajongók jövőre Budapesten. A Darts Show keretében például a jelen és a közelmúlt világsztárjai küzdenek majd egymással és hazánk darts-szerető olimpikonjaival.

A szervezők idén már letették névjegyüket, hiszen sikeresen lebonyolították Magyarország első PDC-versenyét olyan kiválóságokkal, mint Peter Wright vagy Michael van Gerwen. A szervező bizottság éppen a Londonban zajló darts-vb alatt jelentette be: a hollandok háromszoros világbajnoka, Michael van Gerwen májusban  visszatér Budapestre, és ami még biztos: a Darts Királynőjeként emlegetett Fallon Sherrock, aki az angol válogatott színeiben többszörös világbajnok, valamint Wayne Mardle többszörös világbajnoki elődöntős is tábla elé áll Magyagyarországon.

Természetesen a rendezvénnyel kapcsolatban további sztárok bejelentése várható az előttünk álló időszakban, mint ahogy kiderül az is, hogy kik lesznek azok a magyar olimpikonok, akikért szintén lehet szurkolni majd a Hungarian Darts Show-n.

További infók és jegyinformációk a show honlapján olvashatók (www.dartsevent.com).

Közben megjelent a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC jövő évi versenynaptára, jó hír, hogy Budapest ismét European Tour állomás lesz.

A sportág történetében először 2021-ben érkeztek Magyarországra a darts nagyágyúi. A szeptemberi versenynek a Papp László Budapest Sportaréna adott otthont, ahol fantasztikus hangulatú eseményen a walesi Gerwyn Price győzött.

A PDC versenynaptára szerint 2022 szeptember 2. és 4. között ismét a legjobbak versenyeznek a magyar fővárosban. Az, hogy kiket láthatunk Budapesten, később dől el. (dartsevent.com)

0 Tovább

Darts - A 23. Hungarian Open következik

A hétvégén sorra kerülő 23. Hungarian Open kapcsán tartott kedden sajtótájékoztatót a sportági szövetség a Magyar Sport Házában.

Kiderült, hogy a tavalyi kényszerű belterjesség után idén újra jönnek külföldiek – a férfiaknál az eddigi 177 nevezésből 79 határon túli, a nőknél 39-ből 24 – az összesen 4.2 millió forint összdíjazású versenyünkre, amely így világranglistapontokat is ad. Ez fontos, ugyanis a magyaroknak onnan van a legtöbb esélyük eljutni a World Darts Federation következő világbajnokságára, amely 2022. január 1-jén kezdődik a sportág patinás helyszínén, az angliai Lakeside-ban.

A nők között Ihász Veronika jelenleg is kijutó helyen áll, Végső Adrienn majdnem, míg a férfiaknál Kovács Patrikot most egyetlen helyezés választja el ettől.

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – Véget ért a sporttörténelmi verseny, a világbajnoki címvédő győzött

A regnáló világbajnok győzött Budapesten. A walesi Gerwyn Price ugyanis megnyerte a Hungarian Darts Trophy-t, amely a legnagyobb sportági világszervezet, a PDC első magyarországi eseménye.

A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett sporttörténelmi viadalon a walesi az angol Michael Smith ellen nyert a döntőben.

A Hungarian Darts Trophy-t első alkalommal rendezték meg. A prémiumkategóriás versenyen olyan sztárok indultak, mint a skót Peter Wright, vagy a holland Michael van Gerwen – többek között. 

A zárónap egyik meglepetését Michael van Gerwen szolgáltatta, aki az északír Brendan Dolan ellen kiesett a nyolcaddöntőben, később – a negyeddöntőben – Michael Smith 6-2-re verte Peter Wrightot.

Gerwyn Price viszont magabiztosan menetelt. A nyolcaddöntőben az ausztrál Damon Heta ellen nyert, a negyeddöntőben Brendan Dolant búcsúztatta, a döntőbe jutásért pedig az angol Luke Humphries-t győzte le 7-4-re, a fináléban aztán 8-2-re múlta felül Michael Smith-t.

0 Tovább

Hungarian Darts Trophy – A nagymenők nyolcaddöntősök Budapesten

A Hungarian Darts Trophy utolsó versenynapján a nyolcaddöntőkkel folytatódnak a küzdelmek. A nagymenők továbbjutottak a Papp László Budapest Sportcsarnokban zajló sporttörténelmi viadalon, ez ugyanis az első magyarországi PDC-verseny.

A zárónapon (vasárnap) a 13 órakor kezdődő programban a holland Michael van Gerwen Brendan Dolan (Észak-Írország) ellen játszik, a skót Peter Wright honfitársával, William Borlanddel találkozik. Lesz angol összecsapás is a nyolcaddöntőben, ugyanis Rob Cross Joe Cullen léphet tovább (ezen kívül lesz még egy angol párharc), míg a walesi Gerwyn Price-nak Damon Heta személyében ausztrál ellenfele lesz.

Megható pillanatoknak lehettek szemtanúi azok, akik kilátogattak az arénába, ugyanis a sportág világelitje Budapesten tisztelgett a közelmúltban elhunyt ausztrál Kyle Anderson emléke előtt.

A nyolcaddöntők párosításai:

Joe Cullen - Rob Cross (mindkettő angol)

James Wade - Luke Humphries (mindkettő angol)

Michael van Gerwen (holland) - Brendan Dolan (északír)

Gerwyn Price (walesi) - Damon Heta (ausztrál)

José de Sousa (portugál) - Nathan Aspinall (angol)

Adam Gawlas (cseh) - Lewy Williams (walesi)

Peter Wright - William Borland (mindkettő skót)

Michael Smith (angol) - Keane Barry (ír)

 

Fotók: Vörös Nándor

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum