Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hallgassa meg! Balzsay hamarosan fél ironman lesz!

Balzsay Károly felfedezte a teljesítménykényszer-mentes sportolás örömét. A visszavonult profi ökölvívó világbajnok áprilisban félmaratonon indult, június 15-én pedig fél iromman-t teljesít majd.

A Sportos Elmék tagját Hájas Barnabás és Thuróczy Richárd látta vendégül, beszélgetésükből pedig sok érdekes dolog kiderül a versenysportról, a tanulásról, és nem utolsó sorban Balzsay Károlyról.

Balzsay a Balatonman Triatlon fesztiválon indul. A balatonfüredi prémiumkategóriás verseny nem lesz új számára, hiszen tavaly már váltóban ott volt a mezőnyben. „A futás az mindig jelen volt a profi pályafutásom alatt, meg az úszás is. Úgy gondolom, hogy nekem a kerékpározással kell a legtöbbet foglalkoznom, hogy teljesíteni tudjam a távot. Igaz, minden bizonnyal ez is olyan lesz, mint az áprilisi Maratonman-en való részvételem. Élvezni akarom minden pillanatát" – mondta Balzsay Károly

Balzsay Károly a Juventus Lights vendége volt.



Hájas Barnabás és Thuróczy Richárd beszélgetős műsora március óta hallható a Juventus Rádióban minden szombaton és vasárnap 20 órától.
Az adás meghallgatható itt: http://juventus.hu/hangok/511_1.mp3

Fotó: DigiSport

Sportime Magazin

  • Ha szereti a sportokat, és nem csak a bulvárra kíváncsi!
  • Ha fontosnak tartja a hiteles információkat!
  • Ha támogatni szeretné a magyar sportutánpótlást!

Válassza a kéthavonta megjelenő Sportime magazint, ahol színes sportválasztékkal a sportolók szólnak Önhöz, és mindezzel a sportutánpótlást is támogathatja.

Legyen az előfizetésével a TÖMASU Program támogatója!

0 Tovább

Balzsay Károly mosolyogva teljesítette a félmaratont

A férfiaknál Beda Szabolcs, a nőknél pedig Hornyák Zita nyerte a Maratonmant . A Balaton partján, kellemes tavaszi időben, több száz futó részvételével rendezték meg a 2013-as Maratonman-sorozat első állomását. Félmaratonon Pelsőczy Attila és Garami Kata végzett az élen. A balatonfüredi mezőnyben két profi ökölvívó világbajnok is futott, Balzsay Károly és a német Sebastian Zbik egyaránt félmaratont teljesített.

Balzsay első félmaratonján van túl. „Ugyan korábban az edzőtáborokban, vagy egy-egy profi meccsre készülve, futottam már ennyit egyszerre, de hivatalosan ez volt az első félmaratonom. Kellemes tempóban, gyakorlatilag mosolyogva futottam végig. Óriási volt végig a hangulat. Nagy szükség van az ilyen rendezvényekre, mert kedvet csinálnak a sportolásra.” – mondta a befutónál Balzsay Károly.        

A Zelcsényi Miklós által szervezett prémiumkategóriás versenyen azok is kikapcsolódhattak, akik nem sportoltak. Nick Árpi erőművész bemutatót tartott, valamint a rendezvény csúcspontjaként Tóth Gabi egy fergeteges koncerttel búcsúztatta a 2013-as Maratonman-sorozat nyitófordulóját.

 A Maratonman-sorozat június 15-én folytatódik, a helyszín ugyancsak Balatonfüred lesz. Azt a versenyt a II. Balatonman Triatlon Fesztivál részeként rendezik meg. A triatlon fesztivál egyik betétprogramjaként különleges élménynek ígérkezik az esti fáklyás futás, ahol kivilágított pályán futnak majd a versenyzők. Bővebb tájékoztatás a www.maratonman.hu internetes oldalon olvasható.

2013-as Maratonman, Balatonfüred

Győztesek

Férfi maraton:

Beda Szabolcs, 2 óra 37.03 perc

Női maraton:

Hornyák Zita, 3 óra 33.04

Férfi félmaraton:

Pelsőczy Attila, 1 óra 16.21 perc      

Női félmaraton:

Garami Kata, 1óra 27.27 perc

Férfi 6.5 km:

Nick Márton, 24.02 perc

Női 6.5 km:

Gábor Ildikó, 34.00 perc

0 Tovább

Balzsay Károly egy félmaratonnal melegít az ironman-re

Balzsay Károly már azon a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy komolyan kacérkodik az ironman-nel, amikor hivatalosan közölte a sajtóval: befejezi a versenyszerű ökölvívást. A korábbi kétszeres profi ökölvívó a visszavonulása után rendszeresen edzett, és most első félmaratonjára készül. „Természetesen korábban volt már olyan, hogy lefutottam a 21 kilométert, de azt nem versenyen tettem.

A fő célom továbbra is az, hogy teljesítsem az ironmant (3.8 km úszás, 180 km kerékpározás, 42.2 km futás)” – mondta Balzsay, aki azért nem szakadt el teljesen a bunyótól sem. „Hamarosan indítok egy ökölvívó csoportot kisgyerekeknek a lényeg, hogy a srácok minél korábban találkozzanak az ökölvívással, és megszeressék. Visszatérve az ironman-re: tavaly váltóban indultam az embert próbáló távon, miután Zelcsényi Miklós, a Balatonman főszervezője meghívott, és annyira jól éreztem magam, hogy elhatároztam, idén is ott leszek (valamilyen távon) a balatonfüredi mezőnyben” – tette hozzá lelkesen Balzsay. A kétszeres világbajnok a füredi „Vasember” előtt a Maratoman-sorozat első állomásán, áll rajthoz a félmaratonon.

„Nagyon örülök, hogy Balzsay idén is elfogadta a meghívásunkat, és többször is eljön a prémiumkategóriás versenyeinkre. Nálunk minden induló olyan ellátást kap a verseny során, amely nagymértékben segít a távok sikeres teljesítéséhez” – meséli Zelcsényi Miklós.

A 2013-as Maratonman-sorozat április 14-én, Balatonfüreden rajtol, a második állomás ugyancsak a balatoni üdülőhelyen lesz június 15-én, míg a tervek szerint ősszel zárul egy budai versennyel, amelynek időpontja még egyeztetés alatt áll.

BALZSAY KÁROLY EGY EDZŐTERMI FELKÉSZÜLÉSÉRE A TELESPORT STÁBJA IS ELLÁTOGATOTT. A VIDEÓ MEGTELINTÉSÉHEZ KATTINTSON IDE, VAGY A FENTI KÉPRE!

Bővebb információk: www.maratonman.hu és www.balatonman.hu  

0 Tovább

Vége a 12. menetnek - Balzsay befejezte

Balzsay Károly befejezte aktív sportpályafutását. A kétszeres profi ökölvívó világbajnok mostantól az edzősködésre koncentrál, de több, sportot népszerűsítő kezdeményezésben is szerepet vállal – derült ki a hétfői sajtótájékoztatón, ahol menedzsere, dr. Elbert Gábor társaságában válaszolt az újságírók kérdéseire.

Az utóbbi időben többször megfordultam a Központi Sportiskola (KSI) edzőtermeiben. Apunak segítek (id. Balzsay Károly, a KSI szakosztályvezetője – a szerk.), mert érdekel az edzői szakma. A sportmenedzseri diplomám mellé jelenleg az edzői tanfolyamot végzem” – mondta Balzsay, aki ezer szállal kötődik majd a jövőben is a sporthoz. „Az EchoTV-nél egy szabadidő- és tömegsportról szóló műsort vezetek, és többek között alapító tagja voltam a Sportos Elméknek. A társaságot olyan baráti közösség alkotja, amely fiatal élsportolókat, vagy pályafutásukat nem rég befejező élsportolókat tömörít”.

Balzsay döntését bizonyára az is nagymértékben befolyásolta, hogy klubja, a német Universum csődbe ment, amellyel jelenleg is perben áll. Legutóbbi vb-címmeccséért járó juttatását ugyanis nem kapta még meg.

Balzsay Károly amatőrként háromszor volt korosztályos magyar bajnok, míg a felnőttek között hétszer nyert bajnoki aranyat. Juniorként is és felnőttként is Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett.

 A profik között – nagyközépsúlyban – birtokolta a Bokszvilágszervezetet (WBO) interkontinentális övét. Két olimpián képviselte Magyarországot, kétszer szerzett profi világbajnoki címet súlycsoportjában. 2009-ben az orosz Gyenisz Inkint győzte le a WBO világbajnoki címmeccsen (ezt az övet egyszer védte meg), később egy másik szervezetnél, a Bokszvilágszövetségnél (WBA) lett világbajnok. 2011-ben Donyeckben, az ukrán Stanyslav Kashtanovot múlta felül, ezt a címét egyszer védte meg 2012 áprilisában. 

0 Tovább

Balzsay perelni fog!

Balzsay Károly jogi lépéseket fontolgat. A WBA nagyközépsúlyú világbajnokát ugyanis eddig nem fizette ki klubja, a német Universum.

Balzsay áprilisban védte meg világbajnoki címét a német Dimitri Sartison ellen, de a vb-címmeccsről kötött szerződésben foglaltakat egyelőre csak az egyik fél teljesítette.

„Én elvégeztem a munkámat. Úgy gondolom, hogy nem érheti szó a ház elejét.  Megvédtem a világbajnoki címet, de azóta sem kaptam meg, amit ígértek nekem” – mondta Balzsay. „Alapos felkészülés után áprilisban sikerült mindez. Azóta több mint három hónap telt el…” – tette hozzá a világbajnok.

 

0 Tovább

Sportos Elmék – Borbély, Balzsay, S. Kovács és Elbert a profi sportról

Dr. Borbély Zoltán, a Magyar Labdarúgó Szövetség jogi és sajtó irodájának vezetője lesz a Sportos Elmék következő vendége a Hatos Csatornán. A volt ügyésszel – aki ökölvívó szakkommentátorként is tevékenykedett – május 10-én 19 órától a műsor vendéglátói, Balzsay Károly profi ökölvívó világbajnok és S. Kovács Ádám Világjátékok-győztes karatés beszélgetnek. A műsor egyik központi témája lesz Balzsay Károly címvédése, valamint a professzionális sport üzleti jellegét taglalják a szakértő vendégek dr. Elbert Gábor műsorvezető társaságában.A Sportos Elmék egy olyan baráti közösség, amely fiatal élsportolókat, vagy pályafutásukat nem rég befejező élsportolókat tömörít. A tagok valamennyien diplomákkal és nyelvtudással rendelkeznek. Mindannyian a sportpályán kívül is sikeresek és hitelesek. A műsor betekintést enged a kulisszák mögé, anélkül, hogy az öltözői titkokat kifecsegné. Olyan témákról beszélnek őszintén a Sportos Elmék és vendégeik, amelyek máshol aligha kerülnek így szóba, s különösen nem hallható a valóság a szereplők, résztvevők szájából, hitelesen.

Az adás a neten is nézhető: www.hatoscsatorna.hu

0 Tovább

Balzsay meghódítja a hegyeket Lengyelországban

Naponta több órát gyalogtúrázik a térdig érő hóban, és sokat fut Balzsay Károly. A WBA (Boksz Világszövetség) nagyközépsúlyú magyar világbajnoka az áprilisi címvédésére készül, jelenleg a Magas-Tátrában edz.

A felkészülést - ebben a szakaszban - a WBO egykori könnyűsúlyú világbajnoka, Arthur Grigorian irányítja, az edzésprogramot természetesen Michael Timm, Karesz edzője állította össze. Ha így folytatják, akkor nem marad szűz hó Zakopane hegyoldalaiban, vasárnap például három órát futottak Balzsayék.

„Karesz a kiutazás előtt mindössze négy kilóval volt több a versenysúlyánál. Ez azt jelenti, hogy gyakorlatilag semmit sem kell fogyasztania. Ez a négy kiló pedig egyszerűen el fog tűnni a felkészülés során…” – mondta dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere.

A magyar világbajnok április 21-én a német Dimitri Sartison bokszol a németországi Schwerinben.

 
   

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek

Archívum