Világkupát nyert a Zalaegerszeg, a Győr pedig aranyérmes lett az NBC Kupában!

Jól teljesítettek a magyar együttesek a nemzetközi teke csapatkupákban. A magyarok két aranyérmet szereztek, emellett két bronzérmet is begyűjtöttek. 

taekwondo uszonyosúszás búvárúszás akrobatikus rock and roll szumó Túraautó-világbajnokság

Aranyérmet szereztek a zalaegerszegiek a teke Világkupán. A Zalaegerszegi TK a csehországi Blanskóban megrendezett VK-n a döntőben a német Zerbst együttesét verték 5-3-ra. A nőknél a Rákoshegyi VSE indult a Világkupán, amely az ötödik helyet szerezte meg Csehországban.

Az NBC Kupában a nőknél magyar győzelem született: az Ipartechnika Győr SE ugyanis megnyerte a rangos nemzetközi viadalt. Ugyancsak a nőknél a Balatoni Vasas SE a 6. helyen zárt. A férfiaknál az NBC Kupában nem volt éremszerzés. A Répcelaki SE - tekeshop.hu a 7., a Győr - Szol TC pedig a 10. lett. Az NBC Kupát idén Münchenben rendezték meg.

Az Európa Kupában két bronzérmet szereztek a magyar csapatok a németországi Hirschauban. A férfiaknál az Alabárdos Szegedi TE, a nőknél pedig a ZTE-ZÁÉV TK lett harmadik.

0 Tovább

Akrobatikus rock and roll – Harmadik helyezés a világbajnokságon

Világbajnoki érmet szereztek a magyar lányok a lengyelországi akrobatikus rock and roll vb-n.

A világversenynek Zielona Gora adott otthont, ahol a gyöngyösi Fortuna TSE junior lánycsapata felállhatott a dobogó harmadik fokára. A Villámgepárdokon kívül ugyancsak döntőzött a Party Girls (Rock and Magic) csapata, amely 5. lett.

A párosok Világkupáján – a junior kategóriában - Jurecska Bálint és Kispál Luca jutott a fináléba magyar színekben majd a hetedik helyen zárt.

0 Tovább

Akrobatikus rock and rollban is jeleskedett a copfos Vastag Csaba - VIDEÓKorábban az X-Faktor győztese nem a hangjával, hanem tánccipőjével hódított. Vastag Csaba ugyanis a veszprémi Anakondarock’n’roll Clubban koptatta a parkettet, méghozzá nem is akárhogy.

„Országos szinten elismert páros volt a Vastag Csaba, Sümegi Petra páros” – emlékezett vissza Kis Katalin, a veszprémi klub egyik vezetője. „Egészen C-osztályig versenyeztek, később Csabi ugyan abbahagyta az akrobatikus rock and rollt, de a tánctól nem szakadt el. A Veszprémi Színházban táncolt” – mondta a háromszoros Világjátékok-résztvevő Kis Katalin.

A szívtipró énekes egy picit viccesen hathat - a mai rajongóknak - műselyem ruhában és copfosan, de akkor a menő versenyzők így léptek parkettre és talán Vastag Csabának már akkor is volt külön szurkolótábora…

fotó: Mudra László [origo]

 

0 Tovább

sportbanyaszat

blogavatar

Sokkal több érték, és érdekes sztori van a sportban, mint ami elsőre látszik. Isten hozott a 2-es tárnában!

Kedvencek

NemOlimpiaiSportok NemOlimpiaiSportok

Ezen az oldalon a nem olimpiai sportágak híreit olvashatják. Ha infót szeret...

Közösségben az Egészségért Közösségben az Egészségért

Egy jó közösségben minden egyszerűbb, a sport és céljaid elérése egyar...

Feedek

Feedek