Lőrincz Tamás várhatóan a párizsi vb-n viselt zoknijában lép küzdőtérre a birkózó-világbajnokságon. A 77 kilogrammban induló versenyző tavaly ezüstérmesként zárt a francia fővárosban. Közben a szervező bizottság mindegyik munkacsoportja minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságára készül, és az is kiderült, hogy még mindig lehet jelentkezni önkéntesnek.

Lőrincz Tamásnak a „versenyzoknija” is segíthet az idei világbajnokságon. Az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó még utánpótláskorú versenyzőként döntötte el, hogy ilyen kabalája lesz.

„Istenigazából nem is nevezném kabalának. Ez így kialakult. Természetesen időről időre elbúcsúztatok egy-egy pár versenyzoknit. A jelenleg regnálótól a tavalyi világbajnokság után akartam megválni, de nem sikerült, sőt azóta volt egy Eb is” – mesélte Lőrincz Tamás, aki hozzátette: mindig van egy aktuális pár zokni, amit csak nagy versenyeken visel. „Igaz, a mostaninak a talprésze elég viseltes, és a sok mosás sem tett túl jót neki. Egyébként nem tartom magam egy ’kabalás’ birkózónak, egyedül a zokni az, ami megmaradt” – mondta Lőrincz Tamás.

Az október 20-án kezdődő birkózó világbajnokság a sportág történetének legnagyobb vb-je lesz. Az eddigi nevezések alapján több, mint 900 versenyző érkezik 101 országból. Az eseménynek közel 300 önkéntessel vág neki a szervező bizottság. Dr. Perényi Szilvia, a birkózó-világbajnokság önkéntes programjának vezetője elmondta, hogy még mindig lehet jelentkezni. „A világbajnokság hivatalos honlapján az önkéntes menüben bárki jelezheti önkéntesi szándékát. Október elején egyébként külön képzésben részesülnek az önkéntesek” – mondta Dr. Perényi Szilvia.