Sike András, a kötöttfogású szakág szövetségi kapitánya legalább két éremre számít az októberi, budapesti birkózó-világbajnokságon, mely szerinte a sportág hazai jövője szempontjából is nagyon fontos verseny lesz – tudósít az MTI.

"Sokat dolgozunk azért, hogy ez a vb olyan legyen, amely méltó a magyar birkózáshoz" - nyilatkozta a szakember, hozzátéve, hogy profi csapat segíti a munkáját, erőnléti edzők, sportpszichológus és dietetikus is dolgozik a birkózókkal. - "Ez a vb nagy mértékben meghatározhatja a sportág jövőjét itthon, így fontos, hogy mindenki kihozza magából a maximumot."

A felkészülésről szólva Szöul olimpiai bajnoka elsősorban azt említette meg, hogy a május elején a dagesztáni Kaszpijszkban rendezett Európa-bajnokság a lehető legjobb időpontban volt. A szabályváltozások miatt ugyanis az idei évtől ismét új helyzethez kell alkalmazkodniuk a birkózóknak, s a kontinensviadalon élesben lehetett tesztelni azt, hogy az addigi felkészülés megfelelő volt-e az új rendszerhez.

"A keretben több meghatározó versenyző 30 év körül van, szempontjukból nagyon fontos információkat kaptunk az Eb-n, hogy miként alakuljon a formaidőzítésük" - tette hozzá Sike András.

A budapesti világbajnokságon minimum két éremmel számol a szakember, aki leginkább annak örülne, ha magyar versenyzőnek szólhatna majd a himnusz a Papp László Sportarénában.

A válogatott keret tagjai a jövő hétvégén sorra kerülő győri Magyar Nagydíj után kapnak két hét pihenőt, de teljesen akkor sem állhatnak le az edzéssel.

"Csak akkor várhatunk jó eredményeket a vb-n, ha elvégezzük a kellő mennyiségű edzésmunkát" - szögezte le a kapitány.

A 2018-as birkózó-világbajnokságot október 20. és 28. között a Papp László Sportarénában rendezik meg.