Három fővel bővült Balzsay Károly stábja Németországban. A profi ökölvívó világbajnok az áprilisi vb-címmeccsére készül, túl van egy kőkemény lengyelországi alapozáson, jelenleg az edzéseit Hamburgban végzi, ahová megérkezett a családja is. Felesége és két lánya a világbajnoki meccsig kint lesz Németországban, így Karesz gyakorlatilag hazai környezetben készülhet.  

„Amiért Lengyelországba mentem, azt megkaptam! Ilyen kőkemény és gyilkos edzőtáborra vágytam” – kezdte az Balzsay. „Az összes edzést százszázalékosan tudtam végezni. Itt Hamburgban már az edzőm, Michael Timm irányítja a felkészülésemet, akivel újra világbajnok tudtam lenni. A sok erősítés mellett egyre több szakmai munkát végzünk”- tette hozzá az Universum bokszolója, aki itthon a Vasas-Süllős szakosztály igazgatójaként is tevékenykedik. „Angyalföldi munkáját Karesz természetesen a címmeccs után folytatja majd, és azon lesz, hogy a Vasas ökölvívó szakosztálya minél jobb eredményeket produkáljon” – mondta dr. Elbert Gábor, Balzsay menedzsere.     

Az egyetlen regnáló magyar profi ökölvívó világbajnok április 21-én a Boksz Világszövetség (WBA) nagyközépsúlyú övét védheti meg a németországi Schwerinben. Balzsay ellenfele klubtársa, a német Dimitri Sartison lesz.

(ElberTeam Média – fotó: Császár Attila)