Budapesten kívül Fokváros, Wroclaw és Genova adta be a pályázatot a 2017-es Világjátékok megrendezésére. Korábban úgy volt, hogy Moszkva is kandidál, de az oroszok végül nem adták be a pályázatot – mondta el Szántó Éva, a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) főtitkára a nem olimpiai sportágak magazinjában, amelyet havonta a Sport1 Tv sugároz.

Szántó Éva szerint Budapestnek jó esélyei vannak. „Úgy gondolom, hogy komoly pályázatot sikerült beadnunk. A pályázó városok közül Budapest az egyedüli főváros, olyan méretű, hogy gond nélkül otthont tud adni egy ilyen rangos sporteseménynek, de ugyanakkor mégis emberi léptékű az egész” – mondta a sportvezető, aki elárulta, hogy várhatóan júliusban érkezik egy szemlebizottság a Világjátékok Nemzetközi Szövetségétől (IWGA), a végső döntést pedig év végén hozzák meg.

A Világjátékok programján az olimpián kívüli sportágak szerepelnek, és mindig a nyári ötkarikás játékokat követő évben rendezik meg. Legutóbb, 2009-ben Kaohsiung (Tajvan) adott otthont a sporteseménynek, míg 2013-ban a kolumbiai Cali lesz a házigazda.   

Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat