Érmet ugyan nem szerzett, de számos jó helyezéssel tért haza a magyar aerobik-válogatott a bukaresti Európa-bajnokságról. Hegyi Dóra kiemelkedően teljesített, döntőbe jutott, és hatodikként zárt a női egyéni indulók erős mezőnyében.

Versenyzőnk csoportjával is finalista volt, és ebben a számban a hetedik helyet szerezte meg Bakó Anett, Bucsánszki Linda, Holp Rebeka, Lendvay Dóra és Szörényi Ágota társaságában. A magyarok ebben a döntőben két csoporttal is képviseltették magukat, a Csirke Barbara, Károcs Attila, Kovács Ramóna, Osztafin Anna, Pancsó Gergely, Schneider Virág összeállítású egység nyolcadik lett. A felnőtt trióknál is volt magyar döntős, a Bakó Anett, Nagy Dorina, Szörényi Ágota hármas hetedik lett.

A férfiaknál egyéniben Tyeklár Ramon a 11., Farkas Balázs a 12. helyen végzett. A vegyes párosok mezőnyében a Szilvás Angéla-Tyeklár Ramon duó kilencedikként, a Kovács Ramóna-Pancsó Gergely kettős tizedikként fejezte be a versenyt.

A felnőttek mellett a juniorok is versenyeztek a romániai kontinensviadalon. Nem sokkal maradt le az éremről a Balogh Réka, Deák Anna, Hagymási Alexandra, Kovács Vivien, Molnár Noémi, Nagy Barbara csoport, mely másodikként jutott a döntőbe, ahol végül a negyedik helyen zárt.

A 2013-as Világjátékokra ezen az Európa-bajnokságon nem osztottak kvótát, a jövő évi világbajnokságon lehet kvalifikálni az olimpián kívüli sportágak közös versenyére.

Fotó: Vörös Nándor
(Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat)