A világ egyik legjobb versenytánc párosa is parkettre lép szombaton a 9. Danza Kupán. Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko többévi szervezés után jönnek Budapestre, ahol öt különleges koreográfiával örvendeztetik meg a közönséget. A latintáncok hétszeres világbajnokai lesznek a táncos hétvége sztárvendégei, de rajtuk kívül más programokat is láthatnak az újpesti Vasas Jégcentrumba kilátogatók.

Az amerikai színekben versenyző világbajnok páros első magyarországi látogatása sportdiplomáciai jelentőséggel is bír, hiszen kimondottan a 9. Danza Kupa miatt érkeznek hazánkba.

„Mintegy két és fél éve van szó arról, hogy eljönnek Budapestre, a komolyabb tárgyalást pedig egy esztendeje kezdtük meg” – közölte dr. Faluvégi András (felső képünkön), az esemény főszervezője.

A Danza TáncStúdió vezetője szerint a Cocchi-Zagoruychenko kettősről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni.

„Fantasztikus táncosok, nagyon elegáns és magával ragadó duó, jelenleg minden szempontból a legjobbak. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ők a versenytánc Lewis Hamiltonjai” – jellemezte a sztárvendégeket dr. Faluvégi András, aki nemcsak színvonalas, hanem inspiráló show-ra is számít.

„Ha valaki még nem látta élőben ezt a műfajt, annak különleges élményben lesz része. Aki őket nézi meg először, az remélhetőleg elég löketet kap ahhoz, hogy maga is belekezdjen a tánctanulásba.”

A duó azt az öt táncból álló show-t mutatja be, amellyel a műfaj egyik legnagyobb eseményének számító tokiói gálán léptek fel augusztusban. Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko szombaton este, a versenyprogramban szereplő amatőr latinpárosok döntőinek szünetében mutatja be különleges samba, cha-cha-cha, rumba, paso doble és jive koreográfiáját.

A 9. Danza Kupán több kategóriában zajlanak majd a versenyek. Október 14-én és 15-én a felnőttek mellett utánpótlás korosztályok, és úgynevezett pro-am, vagyis félig profi, félig amatőr párosok versengését élvezheti majd a közönség.

Bővebb információk a 9. Danza Kupával és a Riccardo Cocchi és Yulia Zagoruychenko páros show-jával kapcsolatban a www.danzakupa.hu oldalon olvashatók.