A pej mén már a tavalyi göteborgi Eb-n bemutatkozott világversenyen, akkor Krucsó Szabolccsal a nyergében a legjobb magyarként végeztek, bejutottak a TOP 50-be és végül a 43. helyen zártak.

Chacco Blue II bal szemére vak, ezért Németországban, ahol tenyésztették, gyakorlatilag „leselejtezték” , szinte a vágóhídról vásárolták meg, végül egy magyar üzletember, Kórusz Attila tulajdonába került és azóta sikert sikerre halmoz. Tavaly megnyerte, idén pedig bronzérmet szerzett Krucsó Szabolcs Chacco Blue II nyergében a díjugrató magyar bajnokságon, de ez a verseny most felkészülés volt az amerikai világbajnokságra.

A világversenyt szeptember 19. és 23. között rendezik meg az Egyesült Államokban, Tryonban.

„Sokkal tapasztaltabbak vagyunk. Elég sok felkészítő versenyen szerepeltünk, és fejlődünk. Remélem a vb-n sikerül hibátlant lovagolnom. Ere megvan minden esély, mert a felkészülés során sem a lovat, sem engem nem hátráltatott sérülés” – nyilatkozta Krucsó Szabolcs.

Chacco Blue II közben már úton is van. „A lovat vasárnap este kamionnal indítottuk útnak, egy napos németországi pihenő után, végül Belgiumban tették repülőre. Külön logisztika kell ilyenkor azért, hogy a versenyre felkészült állat utazása semmilyen nehézségbe se ütközzön” – mondta Kórusz Attila.